WE TRAVEL KNOWLEDGE - WE UNITE THE WORLD                                             ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Η "ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ" ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΒΡΟΣΙΑ... ΖΩΗΣ !

Η «ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ» ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΖΩΗΣ

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ προωθώντας έμπρακτα και ουσιαστικά την αλληλεγγύη και την βοήθεια στην κοινωνία, στηρίζει και εμψυχώνει κινήσεις αλληλοβοήθειας και ουσιαστικής στήριξης στον συνάνθρωπο.

 

Με την φιλοσοφία της προσφοράς βαθιά εντυπωμένη στον πυρήνα των σκοπών μας και με την ανιδιοτελή οπτική για δράσεις για έναν καλύτερο κόσμο, στηρίζουμε και ενισχύουμε το όραμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ» συνεισφέροντας με τις δικές μας δυνάμεις στην μάχη που καταβάλλει, για την εξάλειψη του πόνου των συνανθρώπων μας  λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνανθρώπων μας.

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με την ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ σας προσκαλούν  σε αυτή τη δράση αγάπης για την περαιτέρω διευκόλυνση αυτού του εξαιρετικά αγαθού έργου με την συνεισφορά σας στην συλλογή των αγαθών και την συγκέντρωσή τους στις εγκαταστάσεις της, στην διεύθυνση:

Νικηφόρου Μανδηλαρά 17 Λεωφόρος Φλέμινγκ,

Άγιος Ιωάννης Ρέντης,

κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 17:00 -19:30,  

Τηλ. Επικοινωνίας: Σταθερό: 210 481 57 80, 

Κινητό: 6936 797 055 

http://nectaragapis.gr/

 

Πληροφορίες επίσης στο τηλ της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

2130 388 008 ώρες 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

 

Το Νέκταρ Αγάπης ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες των συνανθρώπων μας που είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει, όπως είναι η σίτιση αστέγων, δυο φορές τη βδομάδα (300-400 άτομα την κάθε φορά). Οι εθελοντές του Νέκταρ Αγάπης αγοράζουν τροφή, τη μαγειρεύουν στο χώρο τους, σε ένα ομαδικό πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και τη μοιράζουν με το φορτηγάκι τους στους αστέγους, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, καλύπτοντας τη σίτισή τους αυτές τις δυο μέρες της βδομάδας που δεν τους προσφέρεται φαγητό από άλλες οργανώσεις. Το φαγητό τούς προσφέρεται φρέσκο και ζεστό αμέσως μετά την προετοιμασία. 

 

Παράλληλα καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ρούχα, φροντίζουν να τους προστατεύσουν από το κρύο με κουβέρτες, ειδικά sleeping bag αντοχής στο κρύο, παπούτσια, ζεστά τζάκετ και πανωφόρια, φάρμακα και ό,τι άλλο αναγκαίο γι' αυτούς που μπορούν να προσφέρουν. Στην αποθήκη του «Νέκταρ Αγάπης» συγκεντρώνονται ρούχα καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση για να καλύψουν τις ανάγκες των αστέγων όπως επίσης και οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ανήμπορες να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Για τις οικογένειες αυτές που τις επισκέπτονται στα σπίτια τους, φτιάχνουν κούτες με τα αναγκαία είδη ενός σπιτιού, όπως μακαρόνια, γάλατα, ρύζι, όσπρια, λάδι, καθαριστικά κ.α. Ανά διαστήματα, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τη δυνατότητα του Νέκταρ, κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους, τους πηγαίνουν κούτες με τα προαναφερθέντα. 

 

Επίσης το Νέκταρ διαθέτει μία Κινητή Ιατρική Μονάδα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να παρέχει μια πρωτοβάθμια περίθαλψη και διάγνωση από εθελοντές γιατρούς. Το μεγάλο αυτό βαν θα πηγαίνει σε φτωχές περιοχές και γενικότερα όπου υπάρχει ανάγκη να εξεταστούν συμπολίτες μας δωρεάν. 

 

Εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει, οι ανάγκες για τη σίτιση των αστέγων είναι όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια, φάβα, μαυρομάτικα) σε μεγάλες ποσότητες, καθώς ταΐζονται 2.500-3.000 άτομα το μήνα. Επίσης σε μικρότερες ποσότητες όλα τα προαναφερθέντα για περίπου 100 οικογένειες που συντηρούνται αυτή τη στιγμή. Τέλος, φάρμακα και καθώς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 

Το «Νέκταρ Αγάπης» αντιμετωπίζει το θέμα της υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπο σαν μια στάση ζωής και όχι σαν μια αναλαμπή φωτός, μόνο για τις δύσκολες εποχές. Η υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους και μας οδηγεί να συνειδητοποιούμε ότι εμείς και οι άλλοι είμαστε ουσιαστικά ένα πράγμα. Υπηρετώντας τους άλλους υπηρετούμε τον εαυτό μας.

 

Έτσι σιγά σιγά δημιουργείται μια καλύτερη κοινωνία χωρίς τόσο μεγάλα προβλήματα. «Το Νέκταρ Αγάπης» στοχεύει, καθώς πλαισιώνεται από όλο και περισσότερους ανθρώπους, να εξαπλώνει τους τομείς της υπηρεσίας του. Ταυτόχρονα ευελπιστεί ότι το μήνυμα της προσφοράς και η ανταπόκριση στις ανάγκες των συνανθρώπων μας να γίνουν στάση ζωής για όλους.

 

Τέλος, παράλληλα με τις δράσεις στον τομέα της υπηρεσίας, το «Νέκταρ Αγάπης» εκδηλώνει κι ένα φιλοσοφικό  και πνευματικό κομμάτι αυτο-ανάπτυξης του ανθρώπου, με διάφορα event, ομιλίες κ.α.

 

Επίσης όποιοι επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν και με την εθελοντική τους εργασία στους χώρους εργασίας παρασκευής των φαγητών και συγκέντρωσης των αγαθών.

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ επισκέφθηκε τους άψογα διαμορφωμένους χώρους που διατηρεί το ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ όπου προσφέρεται το λίαν σημαντικό αυτό έργο και συζήτησε με τους συντελεστές αυτής της δράσης όπως και με τους εθελοντές.

 

 

Εκτενή  παρουσίαση της ΝΕΚΤΑΡ ΑΓΑΠΗΣ και των δράσεών της θα διαβάσετε στο τεύχος του ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.