WE TRAVEL KNOWLEDGE - WE UNITE THE WORLD                                             ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE συμμετεχουν και σας καλουν στη δραση

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE συμμετέχουν και σας καλούν στη δράση.

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE συμμετέχουν και σας καλούν στη δράση.


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO ’18

Η 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO ’18 πραγματοποιείται από 7 έως 11 Νοεμβρίου 2018 στην καρδιά της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γρυπάρειο Μέγαρο, (Σοφοκλέους 1).

 

Η Έκθεση διοργανώνεται από την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ 2014-2010, ΕΚΤ, ΕΠΑΝΑΔ).

 

Τους ιστορικούς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας αλλά και υψηλού συμβολισμού χώρους, χορηγούν η Εθνική Τράπεζα και το ΕΚΠΑ.

 

Στην Έκθεση συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας από όλη τη χώρα.

 

Καθημερινά, έχουν προγραμματισθεί θεματικές συναντήσεις – συζητήσεις που αφορούν επιλεγμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και ειδικά θέματα ενώ θα παρέχεται ενημέρωση από στελέχη της Ειδικής Γραμματείας σε ζητήματα Κ.ΑΛ.Ο.

 

Οι ενότητες των συναντήσεων-συζητήσεων είναι: – Αγροδιατροφή – Τεχνικά επαγγέλματα και υπηρεσίες – Ενέργεια – Τουρισμός – Νέες τεχνολογίες – Ένταξη ευάλωτων ομάδων.

 

Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης: – Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, 17:00-21:00 – Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου: 10:00-21:00 – Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου: 10:00-21:00 – Σάββατο, 10 Νοεμβρίου: 10:00-21:00 – Κυριακή, 11 Νοεμβρίου: 10:00-14:00

 

Οι χώροι, με εξαίρεση το παλαιό Χρηματιστήριο, είναι προσβάσιμοι για τα άτομα με αναπηρία ενώ θα παρέχεται κάλυψη των θεματικών ενοτήτων στην ελληνική νοηματική.

 

Η συμμετοχή για τους εκθέτες είναι δωρεάν και η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Δρ. Βασίλειο Πάππα για τη προσφορά του λευκώματος "Η Θεσσαλονίκη των Περιηγητών", πολύτιμο οδηγό σε σχετικό άρθρο που θα δημοσιευτεί στο ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, και για την περαιτέρω συνεργασία μας. 

Στις Εσχατιές της Θάλασσας:

Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες

 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Συγγραφέα, Ελληνιστή και μεταφραστή, Eusebi Ayensa Prat στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στις 16 Μαρτίου 2018.

Ο Πρόεδρος του Ισπανο-ελληνικού Μορφωτικού Συνδέσμου και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Καθηγητής Eusebi Ayensa Prat, στο νέο του βιβλίο, Στις εσχατιές της θάλασσας: Ισπανοελληνικές Λαογραφικές Συγκριτικές Μελέτες, μας προσφέρει απλόχερα και παραστατικά όλα τα σημεία επαφής των δύο λαών, του ελληνικού και του ισπανικού, αντλεί από το αρχειακό υλικό της λαογραφικής επιστήμης των δύο λαών και μας ταξιδεύει με την μεσογειακή αύρα παρούσα σε κάθε σελίδα του στον χρόνο και στον χώρο των δύο χωρών.

Άξιες συγχαρητήριων οι εκδόσεις Ηρόδοτος με επικεφαλή τον Δημήτριο Σταμούλη , ψυχή των εκδόσεων με ουσιαστική και αθόρυβη προσφορά στα ελληνικά γράμματα, για μια ακόμα φορά μας προσφέρουν ένα βιβλίο σμιλεμένο με την παράδοση και την γνώση, μια ακόμα παρακαταθήκη πνευματική και ένα κόσμημα των γραμμάτων.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Μανόλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επιμελητής του βιβλίου, Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Eusebi Ayensa Prat, Συγγραφέας του βιβλίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αθηνών, Μιχάλης Μερακλής.

Ο συγγραφέας Eusebi Ayensa Prat με άψογα ελληνικά και σε εξαιρετικά πνευματώδες ύφος, αναφέρθηκε στον τρόπο που επεξεργάστηκε το υλικό του και μας παρουσίασε κομβικά σημεία σύγκλισης των παραδόσεων του ελληνικού και ισπανικού πολιτισμού στην αέναη διαδρομή τους στον χρόνο.

Στο ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE σε προσεχές τεύχος θα δημοσιεύσουμε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο συγγραφέας μαζί με εκτενή παρουσίαση του έργου του.

ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΠΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ EUSEBI AYENSA PRAT


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ επισκέφτηκε την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας όπου ο πρέσβης κ. Farid Fernández παραχώρησε συνέντευξη για το περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE και είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αργύρη Καραβούλια.

 

Η Βενεζουέλα, μια χώρα γεμάτη από αντιθέσεις και άγρια ομορφιά, ένας ιδιαίτερος τόπος που ακτινοβολεί με την περηφάνια του λαού του, τις ξεχωριστές του παραδόσεις και την λαμπρή του πολιτιστική κληρονομιά.

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ


τΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ bOSSIBLE.GR ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ με μεγαλη επιτυχια ΣΤΙΣ 25-26/ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/2017 ΣΤΟ DIVANI CARAVEL HOTEL

Για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές που υπάρχουν για να ιδρύσει κάποιος τη δική του επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας μίλησαν στο δεύτερο Φεστιβάλ bossible.gr  ο Argiris Karavoulias, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. Ζεύξις Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Κοιν.σ.επ (ομιλητής & συντονιστής, η Βη Μπουγάνη/ Vee Bougani, Culinary Arts Consultant & Founder/Director Sustainable Food Movement in Greece,
και8 ο Καθηγητής Γεώργιος Τσομπάνογλου, Phd Carleton, Κοινωνιολόγος Εργασίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

απο τη συμμετοχη τhσ ζευξισ κοιν.σ.επ. στο bossible.gr

ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ BOSSIBLE


ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 25-26/ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/2017 DIVANI CARAVEL HOTEL

Τι είναι η Κοινωνική επιχειρηματικότητα και τι προοπτικές υπάρχουν για να ιδρύσει κάποιος τη δική του επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας; Για το θέμα αυτό θα μιλήσουν οι ακόλουθοι: 
• Argiris Karavoulias, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. Ζεύξις Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Κοιν.σ.επ (ομιλητής & συντονιστής), 
• Βη Μπουγάνη/ Vee Bougani, Culinary Arts Consultant & Founder/Director Sustainable Food Movement in Greece,
• Καθηγητής Γεώργιος Τσομπάνογλου, Phd Carleton, Κοινωνιολόγος Εργασίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δείτε εδώ τα προφίλ των ομιλητών: https://www.facebook.com/DemosiesScheseisPanepistemioAigaiou

Εγγραφείτε στο συνέδριο "Explore your business self" εδώ: 
https://bossible.gr/bossible-festival-episkeptis

 

 

#social_entrepreneurship #social_entrepreneur #GRBossible #social_entreprise


Δευτερο Φεστιβαλ Νεοφυους Επιχειρηματικοτητας  25-26/Νοεμβριου/2017 DIVANI CARAVEL HOTEL

Είμαστε στην τελική ευθεία για το 2ο #Φεστιβάλ#Νεοφυούς_Επιχειρηματικότητας φέτος με τίτλο#Explore_your_business_self που διοργανώνει το Skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα στις 25 & 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel.
Αν ενδιαφέρεσαι για το #επιχειρειν έλα:
1. Να γνωρίσεις νεοφυείς επιχειρήσεις και να συνομιλήσεις μαζί τους
2. Να παρακολουθήσεις το #Συνέδριο με κεντρικό ομιλητή Peter Economides 
3. Nα εκπαιδευτείς μέσα από διάφορα #workshopγια την #επιχειρηματικότητα
4. Να παίξεις το παιχνίδι επιχειρηματικότητας που συνδιοργανώνουμε με το Great Escape Rooms & τοΚΕΜΕΛ.
#Είσοδος #Ελεύθερη
Περισσότερες Πληροφορίες: www.bossible.gr
 

#GRBossible #Entrepreneurship #Social#Skywalkergr

 Divani Caravel Hotel.

 
 

το δευτερο Athens Culture Symposium 2017 που διοργανωσε  το Ελληνο-Αμερικανικο Εμπορικο Επιμελητηριο

Από το 2ο Athens Culture Symposium 2017 που διοργάνωσε σήμερα το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα Επενδύοντας στον Πολιτισμό: Προορισμός Πολιτισμός.

Με την πρέσβη της Κούβας κ. Zelmys Ma Dominguez Cortina

Στην γεμάτη ρυθμό ψυχή της Κούβας, στα γεμάτα χρώματα τοπία της, στο χαμόγελο των ανθρώπων της που σε κερδίζουν με την συντροφική αγκαλιά τους μας ταξίδεψε η πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα χθες το βράδυ, διοργανώνοντας συναυλία αλληλεγγύης στον Κουβανέζικο λαό με αφορμή τον αποκλεισμό (εμπάργκο) που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η χαμογελαστή και φιλόξενη πρέσβης της Κούβας κ. Zelmys Ma Dominguez Cortina μας μετέφερε με όχημα την μουσική το μήνυμα της δίκαιης απαίτησης του Κουβανέζικου λαού να αρθεί το εμπάργκο που παρά τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων για την κατάργησή του, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανέφερε, η Κούβα είναι μια χώρα που αγαπά την δημοκρατία και την ειρήνη, που σέβεται τους άλλους λαούς και βρίσκεται πάντα με ανοιχτή την αγκαλιά της να καλωσορίσει τον επισκέπτη της στην τροπική ατμόσφαιρά της.

Με πολύ μουσική, τραγούδι και χορό, στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς Art Cinema που πολλές φορές έχει γίνει χώρος διάδοσης του πολιτισμού των λαών της Λατινικής Αμερικής, ενώσαμε τις φωνές μας με τους Κουβανούς για την ελευθερία του λαού της Κούβας και την δίκαιη απαίτηση της άρσης του εμπάργκο.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Mondo Vega, Ramon Soto, Yoel Soto, Remy Mailon, Rosanna Mailon, Marlen Olano, Yusef Beato, Merlin Alexander, Saibel Borges, Odalis Palma, D’ Allen κ.ά.

Μια ονειρική βραδιά που γέμισε τις καρδιές μας από την Κούβα και τα εξωτικά της χρώματα, ένα ταξίδι στην απόκοσμη αύρα στις ακτές της Καραϊβικής.

There is no video clip yet


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ απΟ τους χορηγΟΥς επικοινωνΙας στο ενατο ΔιεθνΕς ΦΟρουμ Humanitas!

 

Ανάμεσα στους ποικίλους στόχους της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ όπως απορρέουν από τους σκοπούς που απαρτίζουν το όραμα της εταιρείας μας, με επίκεντρο πάντα τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, η ανάληψη του καίριου ρόλου του χορηγού επικοινωνίας αποτελεί βασικό κίνητρο για την δράση μας στην διάδοση του πολιτισμού και στην μεταλαμπάδευση της γνώσης.

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ έχει την τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας στο 9ο Διεθνές Φόρουμ Humanitas και από αυτή την θέση να προβάλει και να γνωστοποιήσει παντού το ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Heptapolis, μία πόλη πηγή της γνώσης και προβολή των ελληνικών αξιών, ένας κόσμος όπου συναντιούνται οι διαχρονικές αλήθειες της ελληνικής φιλοσοφίας, μια δεξαμενή σκέψεων, ιδεών, μαγνήτης του αγαθού και του ενάρετου, πόλος της σοφίας και κομιστής της ειρήνης.

Πόλη πρότυπο του «Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω» χτισμένη με όρους ελληνικής γεωμετρίας και μαθηματικών όπως πηγάζουν από την πυθαγόρεια αριθμοσοφία, πόλη βγαλμένη από το ακοίμητο ελληνικό πνεύμα για να διαδίδει αδιαλείπτως σε άπασα την οικουμένη την φωτιά της ελληνικής σκέψης, να ζεσταίνει τον κόσμο η άσβεστη φλόγα της.

Ένα τέτοιο εφικτό παρόν που εδράζεται στην ελληνική νόηση, που χτίζεται με την ελληνική κοσμοθέαση έχοντας την γνώση των προγόνων μας ως προμετωπίδα, είναι το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της Επτάπολης, ενός κόσμου θεμελιωμένου στην γνώση, στην αρετή και στις αξίες όπως πηγάζουν από το Ελληνικό Ιδεώδες, όπως μας τα μεταφέρει αυτούσια η ελληνική ψυχή στο διάβα των αιώνων.

Η HEPTAPOLIS, Διεθνής Πράσινη Polis, στόχο έχει να αποτελέσει ένα Παγκόσμιο Κέντρο Γραμμάτων , Τεχνών και Επιστημών, με αποκλειστικό σκοπό την
«χρήση της Γνώσης, για το καλό του Συνόλου».
Ψυχή και οραματιστής αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, ο βασικός εμπνευστής και εμψυχωτής της Επτάπολης, είναι ο συγγραφέας Παύλος Πισσάνος.

Με αυτό το όραμα ορμούμενος και με σκοπό την διάδοσή του σε άπασα την οικουμένη, το Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο “Όλυμπος” διοργανώνει το 
9ο Διεθνές Φόρουμ Humanitas με θέμα “Η Μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας”. 
Διεθνούς εμβέλειας και κύρους, πνευματικές προσωπικότητες και άνθρωποι που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους με την προσφορά τους στον αγώνα για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής κοσμοθέασης θα ανέλθουν στο βήμα για να επικοινωνήσουν με τις ομιλίες τους, τις σκέψεις τους και τις δράσεις τους για το μέγιστο αυτό ζήτημα της μοναδικότητας, διαχρονικότητας και παγκοσμιότητας της Ελληνικής γλώσσας.

Το φόρουμ θα λάβει μέρος στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. 
http://www.heptapolis.com/…/9th-international-forum-humani…/

 

 

Παράλληλα στο διήμερο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα διεθνή μαθήματα μέσω avatar, υλοποιημένοι ψηφιακά οι μεγάλοι σοφοί της Ελλάδας, τα e-learning που διαδίδουν την ελληνική σκέψη, την Κλασική Παιδεία ενοποιημένη με τις σύγχρονες επιστήμες σε 40 σύγχρονους επαγγελματικούς τομείς, σε κάθε γωνιά της γης.
Επίσης θα αναπτυχθεί και το θέμα του e-coin του νομίσματος της Heptapolis με την ισοτιμία του μεταξύ χρήματος και γνώσης.

 

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ένας μοναδικός Πνευματικός Περίπατος στο πνεύμα του αρχαίου περιπατητικού διαλέγεσθαι, στην περιοχή της οικοδόμησης της Heptapolis, στο Δίστομο και Στείρι Βοιωτίας και ξενάγηση στον Ιερό χώρο του Απόλλωνα στους Δελφούς.


συμπλhρωση  25 χρoνων διπλωματικων σχεσεων Ελλαδος-Ουζμπεκισταν

Ένα υπέροχο ταξίδι στην μυστική ομορφιά του Ουζμπεκιστάν, ανάμεσα στις σκιές και το φως, δια μέσου μιας πορείας τόσο παλιάς όσο και ο χρόνος, ένα ταξίδι στα χρώματα και την λαμπερή τους γλώσσα, στις ξεχωριστές γεύσεις και τα κρυφά μηνύματα που εκπέμπει αυτός ο περήφανος και γεμάτος αγάπη για την Ελλάδα λαός.
Οι οικοδεσπότες, ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν, ο προσηνής και φιλόξενος κ. Ολίμ Κασίμοβ και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου, φιλικός με το ιδιαίτερο χιούμορ, κ. Ξενοφών Λαμπράκης, με αφορμή την συμπλήρωση των 25 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος-Ουζμπεκιστάν, μας χάρισαν με την ζεστασιά τους και την απαράμιλλα φιλόξενη διάθεσή τους μια βραδιά στην καρδιά του Ουζμπεκιστάν.
 Έναν χορό με την ιστορία του, την σύγχρονη εικόνα του, την γλυκιά του αύρα που ξέρει να αγκαλιάζει τους επισκέπτες του και να τους προσφέρει το φωτεινό χαμόγελό του.
 Τους ευχαριστούμε!

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ Κ.ΑΛ.Ο!

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ΚΑΛΟ - ATHENS EXPO ‘17. Σκοπός της Έκθεσης είναι η γνωριμία του εγχώριου εργατικού, επιχειρηματικού και καταναλωτικού κοινού με την ταυτότητα και τη φιλοσοφία των φορέων Κ.ΑΛ.Ο., αλλά και η δικτύωση των ήδη υφιστάμενων στη μορφή αυτή επιχειρήσεων από όλους τους μεγάλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ΚΑΛΟ – ATHENS EXPO ’17, συμμετέχουν περισσότερες από 130 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Στο τριήμερο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας, workshops και ενημερώσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τις δράσεις υποστήριξης των φορέων της κοινωνικής οικονομίας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα εναλλακτικό κίνημα για την οικονομία που βασίζεται κατ’ αρχήν στο σεβασμό του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και στόχος του Υπουργείου είναι η διοργάνωση της έκθεσης ΚΑΛΟ σε ετήσια βάση, με απαρχή την ATHENS EXPO ’17, καθώς και η υλοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε για τους συμμετέχοντες φορείς ΚΑΛΟ και για το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης.

ΚΑΛΟ – ATHENS EXPO ’17
1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
1-3 Νοεμβρίου | Ώρες έκθεσης: 11:00 – 23:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι

#kalo #kaloexpo17 #socialeconomy #solidarity #fairtrade.

https://www.facebook.com/events/2353115834914259/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22117%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D