WE TRAVEL KNOWLEDGE - WE UNITE THE WORLD                                             ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


∞1821-200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ-2300 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ∞

Ελλάδα, η ψηλότερη κορυφή του έμψυχου ανθρώπου, το ολολαμπές πεδίο της ανθρωπότητας από το οποίο ξεκινάνε οι αχτίδες του πολιτισμού, εκεί που πλάθεται η γλώσσα των θεών για να κοινωνήσουν με τους ανθρώπους.

Η ελληνική γλώσσα από την ομηρική της έκλαμψη μετάγγιζε πάνω απ’ όλα σε άπασα την επικράτεια του ανθρώπινου την ύψιστη έκφραση της ελευθερίας, μετέδιδε τα πάνσοφα νοήματα μιας πνευματικότητας τέτοιας που μόνο σοφοί και ενάρετοι άνθρωποι θα μπορούσαν να επι-κοινωνήσουν δημιουργώντας με την θεΪκή μαγιά της την συγκρότηση ενός έθνους δομημένου πάνω στο απολλώνιο φως, ανυψωμένου στον Όλυμπο της ανδρείας και της αρετής.

Από την αρετή, πηγάζουσα εκ του θεού Άρη, -που με την πολεμική του ισχύ οπλίζει την αδούλωτην ψυχή του Έλληνα- ξεκινά η ιστορία του ελληνισμού, ιστορία ενός έθνους που φέρει την προμηθεϊκή του μοίρα να μεταδίδει την Γνώση για την δημιουργία κεκοσμημένων κοινωνιών, να πλάθει με την ευκοσμία και την ευψυχία το πανανθρώπινο όραμα της ελευθερίας.

Γιατί σε όλη την διάρκεια των χιλιάδων χρόνων ιστορίας του ελληνισμού αυτό που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ οι πολίτες αυτού του πάμφωτου έθνους ήταν η ελευθερία, η συναίνεση στην τυραννία, η συνθηκολόγηση με τον δυνάστη, η υποταγή στην παγκοσμιοποίηση είτε αυτή εκφραζόνταν από τον Πέρση βάρβαρο, τον μισέλληνα αυτοκράτορα διώκτη του αρχαίου φρονήματος, τον Οθωμανό δυνάστη, τον Γερμανό καγκελάριο…

Δεν συνεπάγεται πάντοτε νίκη αυτή η στάση, δεν σημαίνει την αδιαφιλονίκητη επικράτηση του δίκαιου και του ορθού, αντιθέτως πολλές φορές σήμαινε ήττες, απώλειες, τραγωδίες και θρήνους. Και πάλι, η απαίτηση της ελληνικής ψυχής να οράται χωρίς δεσμά το φως του Ολύμπιου ουρα-νού της μέσα από τα παλαίφατα νήματα της ιστορίας της, τροχιοδρομούσε έναντι οποιασδήποτε θυσίας το γράψιμο αυτής της ιστορίας σε νέα πεδία μαχών.

Το 1821 είναι οι ήρωες που αναμετρήθηκαν με τα σκοτάδια αυτής της γης για να λάμψει πάλι η απολλώνεια ψυχή, πολεμιστές στην γραμμή μιας αστρικής κληρονομιάς που δεν απαρίθμησαν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κατά την μάχη, δεν υπολόγισαν μεγέθη και δυνάμεις του εχθρού, αψήφησαν την θνητή τους φύση αγκαλιάζοντας το ένθεο πεπρωμένο για να συνεχίσει το Ελλήνων ήθος την αδιάλειπτη πορεία του για την αναγέννηση του παγκόσμιου οράματος μιας αδούλωτης ανθρωπότητας.

Σήμερα, που οι εύθραυστες δημοκρατίες απειλούνται από την αόρατη σκιά ενός νέου ολοκληρωτισμού… έχουμε ιερό χρέος να συνυπάρξουμε στο ύψος ανδρείων όπως ο Κολοκοτρώνης για να συνεχίσουμε μαζί του τον αγώνα που ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας όπως ο Ιάσονας, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας, για την συνέχιση της εθνικής παλιγγενεσίας μέχρι τις απώτερες εσχατιές της ελλάνιας ανθοφορίας.

Αργύρης Καραβούλιας © 25.3.2020


ΠΑΡΑ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...

Μέσα στα θύματα του κορωνοϊού και άλλων «ιών» με ή χωρίς κορόνες, είναι και η πληροφορία, η είδηση για πράγματα και γεγονότα.

Έτσι βλέπουμε βίντεο που υποτίθεται αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της επικαιρότητας να είναι κάποιους μήνες ή και χρόνια νωρίτερα γυρισμένα, δηλώσεις επιστημόνων ή όχι που έγιναν για άλλους λόγους πέραν της τρέχουσας ειδησεογραφίας να πλασάρονται ως επίκαιρες, γενικά να επικρατεί μια σύγχυση και μια τρικυμία που αυτοί που τα αναπαράγουν, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν, γίνονται μοχλός μιας πολλές φορές ενορχηστρωμένης παραπληροφόρησης.

Ηρεμία και νηφαλιότητα, ορθός λόγος, δημιουργική σκέψη και κριτική ικανότητα είναι τα όπλα απέναντι σε κάθε είδους σκηνοθετημένη διασπορά τέτοιων ειδήσεων.

Πολλές φορές μια γείωση, είναι απαραίτητη απέναντι σε κάθε είδους ίωση…

Αργύρης Καραβούλιας 

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Έξω και πέρα από ημερολόγια και μετρήσεις, πάνω από την επιβεβλημένη οριοθέτηση του ασφυκτικού ρεαλισμού, εκτός των ορίων της παγιωμένης λογικής, σε ένα ρευστό σύμπαν όπου τα πάντα συμβαίνουν με γνώμονα την εξ-έλιξή τους για την πνευματική άνθιση, σε αυτό το απείκασμα του κόσμου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η καθημερινή μέρα του ανθρώπου.

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Γυναίκα της μέρας της πιο φωτεινής, τροφός του χρόνου και καθρέφτισμα του ανθρώπινου,εσύ γυναίκα της ιστορίας και γυναίκα του κόσμου.

Η γυναίκα των λέξεων και η λέξη-γυναίκα, εσύ «πυρ αείζωο» που πληρώνεις με το αίμα σου την αθανασία μας, τα φλογισμένα άνθη σου παντοτινά στολίζουν την μετόπη του ιερού ναού σου, ακτινοβολούν την παρουσία σου στο ατέρμονο παρόν.

Γυναίκα μνήμη και γυναίκα γλώσσα, της τέχνης ποιήτρια και του Λόγου έμπνευση, την δημιουργία του πνεύματος εγκυμονείς, της αιωνιότητας μαρμαίρουσα ομορφιά στα έργα των ανθρώπων.

Γυναίκα μούσα και γυναίκα οδηγήτρια, χωρίς παρωπίδες στην σκέψη και χωρίς δεκανίκια στα πόδια χαράσσεις την διαδρομή μας, ατενίζεις από την μικρή σου εξώπορτα το άπειρο και μας καλείς στην άχρονη αγκαλιά σου να γευτούμε την μέθεξη του θεϊκού, να ζήσουμε τον νόστο πέρα από την μακρινή Ωγυγία, αιώνια Πηνελόπη, πεπρωμένο της βούλησης και της αρετής.

Γυναίκα σοφία και γυναίκα ιέρεια, γυναίκα σιωπή και γυναίκα ιαχή της ελευθερίας, ανοίγεις με τα χέρια σου τα μυστικά μονοπάτια για να δούμε την αστρική μας πορεία, να πλεύσουμε στα στραφταλίζοντα πελάγη σου, αύρα του νου και παφλασμέ της καρδιάς.

Στην κρύα νύχτα του κόσμου ανάβεις την φλόγα και ζυμώνεις το φως, σπέρνεις την ευαισθησία στην άγονη πέτρα και ανθίζει το αύριο, καλείς την θεά και εξ-υψώνεις την μέρα, γίνεσαι γιορτή και η ουράνια χαρά της, το γέλιο που αντηχεί στην έξοδο της σπηλιάς, το πυρφόρο όραμα της αέναης ανέλιξής μας.

Ποια μέρα να είναι δική σου; Αφού είσαι η μέρα και ο ήλιος της, είσαι η νύχτα και η ολόφωτη κόμη της, η αυγή και το στέμμα της, η αειφέγγουσα μυθική μας καταβολή και η κοσμογονική μας μήτρα…

Αργύρης Καραβούλιας © 7.3.2020

 

https://www.facebook.com/argiriskaravoulias/

Η ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΩΝ… «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»


Η ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΩΝ… «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Άραγε πόση είναι η εθελοτυφλία όλων αυτών που ακόμα και σε τόσο κρίσιμες στιγμές για το έθνος μας όπως αυτές που διανύουμε, αναζητούν ανθρωπιστικά ίχνη σε μια άνευ προηγουμένου επιθετική κίνηση καταπάτησης εθνικών συνόρων και εισβολής εκατομμυρίων μεταναστών εντός της χώρας. Γιατί τι άλλο πέρα από επιθετική θα μπορούσε να είναι η εν λόγω λαθρο-εισβολή ελέω οθωμανικού ιμπεριαλισμού και ασφαλώς και με την ευλογία των ΚορονοΜΚιΟ του “προστάτη” των προσφύγων πάτερ- Ανοιχτή Κοινωνία…

Δεν θέλω να μιλήσω για εσκεμμένη προπαγάνδα, όλων αυτών των εθελοτυφλούντων, υπέρ της αλώσεως της χώρας με το άνοιγμα των συνόρων και την επακόλουθη κοινωνική κατάρρευση. Για συνειδητές επιλογές σύμπλευσης με τον εχθρό που στην δεδομένη περίπτωση είναι η Τουρκία, χρησιμοποιώντας τις ορδές των - ενόψει και των αποκριάτικων ημερών… - μεταμφιεσμένων μεταναστών, για να καλύψει πίσω από την «δυστυχία…» τους, την ωμή και εκβιαστική πολιτική της ενάντια στην Ελλάδα, ενάντια στην Ευρώπη και ενάντια στον πολιτισμό.

Είναι απορίας άξιο πως όλοι αυτοί οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι στην ανθρώπινη δυστυχία και μετέχοντες στον ανθρώπινο πόνο, να συντάσσονται (σύμφωνα με αυτά που πρεσβεύουν), με αυτούς που γεννάνε αυτή την δυστυχία, στην ουσία να μην διαφέρουν σε τίποτα οι θέσεις τους από τις επιταγές της ΝΤΠ που μανιασμένα παλεύει για την κατάργηση των εθνών και την επιβολή μιας απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης.

Η εν λόγω ανάλυση τραβάει μακριά και όποιος θέλει μπορεί να πάρει το νήμα που θα τον οδηγήσει απευθείας στον Μινώταυρο…, έπειτα η έξοδος είναι πιο εύκολη!

Η Ελλάδα από την αρχή του χρόνου γεννούσε πάντα ημίθεους και ήρωες, ανδρειωμένους υπερασπιστές των ουράνιων χωμάτων της που έχουν ποτιστεί με τόσο αίμα για να παραμένει ελεύθερη.

Παρόλη την επιβουλή αλλότριων και βαρβάρων στο πέρασμα τόσων χιλιετηρίδων συνεχίζει αλώβητη και συμπαγής, αυτούσια και ακέραιη, αλλά είναι λίαν αποτροπιαστικό τα τελευταία πενήντα χρόνια να βλέπεις εντός της ιδεολογική παρακμή και αλλοίωση όση δεν είχε υπάρξει σχεδόν σε καμία περίοδο της ιστορίας της.

Στην χώρα αυτή τα πεδία των μαχών της δεν είναι απλώς τόποι εκτύλιξης ενός συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος αλλά πάνφωτα αλίπεδα που θεμελιώνουν στο διηνεκές το φαντασιακό του κόσμου και γεννούν με τις τιτάνιες ηρωικές τους ενέργειες πανανθρώπινα και κοσμικά περάσματα στο φωτεινό αύριο.

Ονόματα όπως Τρωικός Πόλεμος, Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Σαλαμίνα, μάχη στον Γρανικό ποταμό, μάχη των Δερβενακίων, μάχη του Βαλτετσίου, Έπος του 1940…, δεν είναι απλώς τοπικές νίκες σε δεδομένες περιόδους αλλά ονόματα που σμιλεύουν την φυσιογνωμία ενός έθνους με τις θεϊκές του καταβολές, δρόμοι που άνοιξαν ήρωες για να περάσει ο ήλιος, είναι το νέκταρ της ελληνικής φυλής στην αέναη κοσμική διαδρομή της.

Αργύρης Καραβούλιας


ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΝΑ… ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ!!!

«Αν επέστρεφα στη Γη μέσω μετεμψύχωσης θα ήθελα να είμαι θανατηφόρος ιός ώστε να μειώσω τα επίπεδα του παγκόσμιου πληθυσμού…». Δήλωση που οι “κακές γλώσσες” αποδίδουν στον Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, σύζυγο της Ελισσάβετ

Στην φρενίτιδα των ιών και των ιώσεων αλλά και των αντι-βιώσεων πρέπει να σταθούμε απέναντί τους με γνώμονα την λογική και πυξίδα την αισιοδοξία…

Τα μοντέλα που απεργάζονται την δημιουργία πανικού στις μάζες μέσω πρόκλησης τεχνικών σοκ καθώς και τα πειράματα βιοτεχνολογίας σε hi-teck επιστημονικά εργαστήρια, δεν είναι καινούργια και ούτε θέλει και πολύ συζήτηση το πράγμα, τα στοιχεία για όποιον θέλει να κάνει ένα ψάξιμο αφθονούν και τα συμπεράσματα δικά του.

Αυτό που μάλλον διαφεύγει σε πολλούς, είναι πως και ο εν λόγω ιός, ο κορονοϊός ή όπως αλλιώς τον βαφτίσανε οι νονοί του, (έχοντας ασφαλώς και την σύμφωνη γνώμη των γονιών του, άλλωστε συνεταιράκια είναι…), δεν είναι παρά άλλη μία περίπτωση δημιουργίας εντυπώσεων, ωστόσο χωρίς εμφανή λόγο αφού δεν κάνει κάτι πολύ περισσότερο απ’ ότι έκαναν τα προηγούμενα αδερφάκια του, SARS, Εμπολα, Zίκα, γρίπη των πτηνών, των χοίρων, των νυχτερίδων,…των μηρυκαστικών, των μαρσιποφόρων, των αρπακτικών… όρεξη να υπάρχει, η ποικιλία είναι μεγάλη…

Θα θυμάστε τον πανικό με τον H1N1, με την παραγγελία από την τότε ελληνική πολιτεία εκατομμυρίων εμβολίων και την συνέχεια του ξεφουσκώματος στην όλη υπόθεση, όπου χιλιάδες ερωτηματικά σχετικά με την αλλοίωση των δεδομένων για την πρόκληση πανδημίας από το CDC «Centers for Disease Control and Prevention» παραμένουν αναπάντητα, ενώ πολλοί ανεξάρτητοι ερευνητές μιλούσαν φανερά για τον ύποπτο ρόλο του CDC στον χορό δισεκατομμυρίων δολαρίων για την δημιουργία εμβολίων από την υποτιθέμενη πανδημία. http://www.invisiblelycans.gr/idiko-arthro-miosi-tou-plith…/

Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι ιοί και ότι άλλο ξένο ως προς τον οργανισμό δημιουργούν την ασθένεια, γιατί αυτό συμβαίνει και πως συμβαίνει, αλλά και για το αν υπάρχουν πραγματικά οι ιοί και το πως φτάσανε να κατασκευάζονται, για όποιον θέλει μπορεί να ψάξει και να βρει πολλά και χρήσιμα, ο έλλογος νους μπορεί να ξεχωρίσει την επιστημονική κατάθεση από την μπαρούφα, την ψευδολογία και την κατασκευασμένη είδηση. https://fytro.wordpress.com/…/%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%…/

Αυτό που έχει σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό είτε μέσω επιδημικών εισβολών, είτε ανάμεσα σε ιούς και κόρες, είναι να είναι γεμάτος αγάπη για την ζωή, δηλαδή ενεργειακά πλήρης, με ένα δυνατό ανοσοποιητικό, που σημαίνει στραμμένη η οπτική μας στην απόλυτη αισιοδοξία, όχι απλώς να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο αλλά να το βλέπουμε να ξεχειλίζει, να ξεχειλίζει μαζί του και η διάθεσή μας για ζωή και τα ισοδύναμά της που είναι η χαρά και το γέλιο.

Αν υπάρχουν αυτά η υγεία είναι εξασφαλισμένη, το ανοσοποιητικό είναι συντονισμένο στην πάλλουσα ενέργεια της ζωής, την οργόνη, αιθέρα, Άγιο Πνεύμα, Τσι, Πράνα, ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, και προπάντων δεν μπορεί να μας προσβάλλει τίποτα αφού με τον εν λόγω εμβόλιο -την αισιοδοξία- είμαστε θωρακισμένοι σε κάθε εποχή και σε κάθε α-σθένεια.

Αργύρης Καραβούλιας


∞ ΣΤΗΝ ΑΛΤΑΝΗ ∞

Με των θεών την αύρα στοίχισες την σκέψη, ως του Λόγου η Μούσα!

Στου Ομήρου τους θάλλοντες λειμώνες φύτεψες καρπούς της Γνώσης

Πότισες με την αρχαία γνώση το μέλλον και Βλάστησε καθάρια η μέρα…

Με φρόνημα ελληνικό και ακάματη όρεξη,

μετέδιδες παντού την φλόγα της ψυχής

Προμηθέας που φωτοβολεί τον κόσμο ανοίγοντας την Πύλη στα άστρα

Να μεταφέρει τον παλμό του γαλαξία στην ψυχή μας.

Μυημένη των άρρητων και ιχνηλάτης των κεκρυμμένων Τώρα

στο αστρικό σου άλμα, της αιωνιότητας μεταφέρεις τον παλμό…

Αντίο Αλτάνη,

στων Ηλυσίων Πεδίων την πάνφωτη τροχιά Καλή Συνέχεια…

 

Αργύρης Καραβούλιας © 25/2/2020

∞ Στην Κική Δημουλά ∞


∞ Στην Κικη Δημουλα ∞

Δέντρο ολάνθιστο στην μέση του χειμώνα φρόντισες, κλωνάρια γεμάτα ήδιστους καρπούς, ρίζα απλωμένη στο όνειρο η ποίησή σου.

Λέξεις φυτεύεις στο νοτισμένο χώμα για να γεμίσει ο τόπος μας ανθούς να γίνουν γλώσσα και όραμα, να μπολιάσουν το βλέμμα στην αθανασία.

Ποτάμια με φωνήεντα και θαυμαστικά από την γραφή σου ξεδιψάνε την θάλασσα εντός μας και πλημμυρίζουνε το στεγνό το χώμα για να γιατρέψει τις ουλές του· ν’ αναπαυθεί η έρημος και να βλαστήσει ευλογία ο κόσμος.

Του ποιητή δεν του πρέπει θάνατος, δεν ακολουθεί τον ίσκιο τούτο…

Πάνοπλος με την Γνώση στα φτερά και με το φλογισμένο ακόντιο στην ψυχή τρυπάει το σκοτεινό περίβλημα και ανυψώνεται στου αιθέρα την ολολαμπή…

Καλό ταξίδι στην αθάνατη τροχιά σου!

Αργύρης Καραβούλιας © 25.2.2020


ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Να εντυπώνεις τον έρωτα στο ανάγλυφο του χρόνου, να τον εγκιβωτίζεις στο στερεότυπο μιας καθημερινότητας αποκόπτοντάς τον από την αδιάλειπτη ροή του, να τον παρασέρνεις στο ημίφως των προσδοκιών σου δίνοντάς του για ορίζοντα το περιστοιχισμένο όριο μιας ημερομηνίας, αυτό δεν αναφέρεται στον έρωτα ούτε και εμπεριέχει τα πολύτιμα φορτία του.

Ο έρωτας ως σημείο αναφοράς εκτρέπεται από όλα τα σημεία, ως τόπος αναδίφησης ενός εκλεκτού πεπρωμένου εκτροχιάζεται στο άτοπο της ύπαρξης, απαριθμεί τα αναρίθμητα, ο έρωτας απαγγέλει την καταιγίδα και ψιθυρίζει τον κεραυνό, ενώνει όλους τους γνωστούς δρόμους για να ανοίξει πέρασμα στο άγνωστο.

Το να μιλάμε για τον έρωτα σήμερα, δηλαδή να επικοινωνούμε με ανακοινώσεις κοινότοπων περιφράσεων εκλαμβάνεται ως ένα ακόμα συναινετικό βήμα για την απαλλοτρίωση του αυθεντικού, αυτού του τύπου η επι-κοινωνία προοιωνίζει την απομάγευση των τρόπων εκείνων που η προσέγγισή τους και μόνο με το εκτυφλωτικό βλέμμα του έρωτα αρκούσε για να περιπλανηθείς ανέμελα με τα άτια του ήλιου στους εκστατικούς τροπικούς του…

Μασκαρεμένος μέσα από την νεκρική χλωμάδα της διαφήμισης, αποστεωμένος από τα βουβά σήματα των πιστών «μαριονετών…» που τυφλά τον υπακούν, εγκλωβισμένος στο ανεπαίσθητο χάδι, στην παγωμένη αγκαλιά, στο υποκριτικό βλέμμα, στον τεθνεώτα αναστεναγμό, κρυμμένος πίσω από την ροζ μελαγχολία του, ο έρωτας πασχίζει να ανοίξει την κουρτίνα του κόσμου για να βγει από μέσα της ο αληθινός εαυτός του.

Πέρα από σταθμευμένες… λιμνάζουσες συγκινήσεις και στερεότυπα κατάλοιπα, απαλλαγμένοι από τα πλήγματα της μονοτονίας και της πεζότητας, γιορτάστε τον έρωτα με την αλήθεια σας και την καρδιά σας, χωρίς τα συριστικά καλέσματα των σειρήνων της πραγματικότητας και του χρόνου.

Μπείτε στο δικό του βάθος και στο δικό του νόημα όπως μπαίνεις κρυφά σε ένα παραμύθι και ακούς την καρδιά σου μαγεμένος να εξιστορεί την ζωή σου, ανακαλύψτε το μαγικό του πέρασμα στην αιωνιότητα, αφήστε τον να σας δώσει το δώρο της ολότητας και της πλήρωσης.

Αυτό ξέρει άλλωστε ως αλχημιστής να κάνει, να μαγεύει το όνειρό σου για να ονειρευτείς την μαγεία του…

Αργύρης Καραβούλιας © 16/2/2020

https://www.facebook.com/argiriskaravoulias/videos/191046515584524/


Η Δευτεροβαθμια Ενωση Κοινσεπ "Δυναμικη Ενωση" στο Επαγγελματικο Επιμελητηριο Αθηνων

Συνάντηση για εκατέρωθεν ενημέρωση, σχετικά με το θέμα της ένταξης των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. στο Γ.Ε.ΜΗ., πραγματοποίησαν την Τρίτη 28/01/2020 στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ΚΟΙΝΣΕΠ Αττικής «Δυναμική Ένωση» με τον κ. Σύρο Κοσκοβόλη υπεύθυνο προγραμμάτων του ΕΕΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με βασική θεματολογία την δυνατότητα ανάπτυξης του πεδίου της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στο Νομό Αττικής αλλά και σε όλη Ελλάδα, μέσα από ευρύτερα συνεργατικά σχήματα, συνέργειες, κοινοπραξίες κ.α.

Μέσα από την δημιουργικό διάλογο, καταγράφηκαν ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω διάλογο μεταξύ του Ε.Ε.Α. και της «Δυναμικής Ένωσης». Την «Δυναμική Ένωση» εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θωμάς Σοπιλίδης, ο Γραμματέας κ Αλέξανδρος Μοζ, και το μέλος κ. Αργύρης Καραβούλιας.


ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑΣ

Στον αέναο κύκλο της ύπαρξης και του θριάμβου του φωτός, η ζωή αναγεννάται από την εμβάπτισή της στο κοσμογονικό ύδωρ της δημιουργίας.

Τα αστρικά ύδατα της θεότητας επανέρχονται για να εμποτίσουν με τον γονιμοποιό ρου τους τις ρίζες της ψυχής...

Με την δύναμη του μαιάνδρου-σταυρού θεμελιωμένα τα σύμπαντα να εκτιναχθούν στο άπειρο της λαμπρότητας τους.

Χρόνια Πολλά και έμπλεα ευλογίας από τον φωτεινό αγιασμό των υδάτινων θεμελίων του κόσμου.

Αργύρης Καραβούλιας © 06.01.2020


ΜΑΓΙΚΟ 2020!

Το 2020 να ανθίζει κάθε μέρα με υγεία, ευτυχία, αφθονία και επιτυχία!

Τα βήματά σου να οδηγεί στον δρόμο της καρδιάς…

Το 2020 κάνε το τραγούδι της αγάπης, κάνε το πλοίο της ευχής!

Ταξιδιάρικο πουλί που αγναντεύει νέους ορίζοντες

και γνωρίζει καινούργιους κόσμους.

Λουλούδι της άνοιξης και θρόισμα του καλοκαιριού.

Πόρτα ανοιχτή σε καινούργιες εμπειρίες και πρωτόγνωρα αισθήματα.

Το 2020 να ανοίξει το μυαλό, να γεμίσει την ψυχή,

να φέρει την αλήθεια στην ζωή,

Και μαγική να γίνει…

 

Αργύρης Καραβούλιας © 1.1.2020


ΕΥΧΕΣ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ...

Ευχές για Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, χαραγμένες με χρυσά γράμματα στις 366 σελίδες του κοσμικού βιβλίου του 2020!!!

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα, να φωτίσουν με την αστρική τους λάμψη την ζωή σας.

Η νέα χρονιά να αντηχεί οιωνούς καλοτυχίας από την πηγή των πλανητικών της κραδασμών, να επιφέρει το βίωμα του θαυμαστού στον κόσμο.

Πολλές και φωτεινές ευχές από την καρδιά εκπεμπόμενες, για ένα νέο συναρπαστικό και μοναδικό έτος γεμάτο από την Θέληση για αλλαγές και καινοτομίες, για την πραγματοποίηση όλων των αληθινών επιθυμιών σας, για επίτευξη όλων των σχεδίων σας, για την βίωση ενός έτους μεστού από ευτυχία, αγάπη, υγεία και ευημερία.

Χρόνια πολλά και θάλλοντα από ευδαιμονία, το 2020 να φέρει αρμονία και ειρήνη στην σκέψη μας, στον οίκο μας, στον κόσμο…

Αργύρης Καραβούλιας

Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

Πρόεδρος ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.


Τεταρτο Φεστιβαλ Νεοφυους Επιχειρηματικοτητας GRBossible 2019 «Λυκε Λυκε Εισαι Εδω»

Στον “άγριο…” ανταγωνισμό της οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς, εκεί που ο κακός λύκος μπορεί να συμπαρασύρει επιχειρηματικά σχέδια που εκπονούνται από την αθώα κατά τα άλλα…κοκκινοσκουφίτσα του σύγχρονου επιχειρείν, νέες μορφές συνεργατισμού και βιώσιμης ανάπτυξης λαμβάνουν χώρα για να μας υπενθυμίσουν πως στο αειφόρο δάσος της οικονομίας κυκλοφορούν ελεύθερες και άνετες οι κοκκινοσκουφίτσες που επιχειρούν…, πορευόμενες με άνεση και ασφάλεια στον ορίζοντα των ευκαιριών και της θάλλουσας κερδοφορίας.

Με αφορμή λοιπόν το γενικό μότο του 4ου Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019 «Λύκε Λύκε Είσαι Εδώ» και την πολύ επιτυχημένη διοργάνωσή του, που έλαβε χώρα στις 29-30 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το Επιχειρηματικό Συνέδριο «Επιχειρηματική Αειφορία».

Ένα από τα θέματα του συνεδρίου ήταν το «Sharing economy» ή Οικονομία Διαμοιρασμού. Συντονιστής του συγκεκριμένου θέματος ήταν ο Συγγραφέας-Δημοσιογράφος Αργύρης Καραβούλιας και το πάνελ των εισηγητών το αποτελούσαν αξιόλογοι και ενδιαφέροντες ομιλητές όπου μέσα από την δική του επιχειρηματική προσέγγιση ο καθένας, ανέπτυξαν σε όλες του τις πτυχές το λίαν ενδιαφέρον αυτό φαινόμενο.

Για την Οικονομία Διαμοιρασμού μίλησαν οι:

- Ιωάννα Χατζηνταβίδου, Chief Content Officer of Carma Η Ιωάννα Χατζηνταβίδου σπουδάζει στο τμήμα Ρωσικής φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Αθηνών. Στο Carma έχει αναλάβει το κομμάτι του social media και email marketing.

- Μωραΐτης Μπάμπης, Εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ και Γ. Γραμματέας Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της M & S Insurance Brokers και Διευθύνων Σύμβουλος της Elysee Insurance Brokers.

- Μάρα Αγγελίδου, Co-Founder FoodTreasure. Απόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό πρόγραμμα “Περιβάλλον και Ανάπτυξη” του Ε.Μ.Π., και συνιδρύτρια της FoodTreasure, μία πρωτοβουλία πολιτών και επιστημόνων που στοχεύει στην μεταστροφή της αντίληψης και διαχείρισης των υπολειμμάτων τροφής από σκουπίδια σε πολύτιμους πόρους.

- Θεοδώρα Δήμα, πρόεδρος Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού Σ.Ο.ΔΙΑ. Ασχολείται τα τελευταία 5 χρόνια με την οικονομία διαμοιρασμού και συγκεκριμένα τη βραχυχρόνια μίσθωση. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε συνέδρια, ημερίδες, άρθρα στον τύπο, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις όπου ενημερώνει και προωθεί την ιδέα της οικονομίας διαμοιρασμού στο ευρύ κοινό.


GRBossible: Φεστιβαλ Νεοφυους Επιχειρηματικοτητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

GRBossible: Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Επιχειρηματική αειφορία» με κεντρικό ομιλητή εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων 29 και 30 Νοεμβρίου 2019, Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς.

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible δίνει ραντεβού στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς στις 29 και τις 30 Νοεμβρίου, φέτος πραγματευόμενο ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα την παγκόσμια οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, αυτό της επιχειρηματικής αειφορίας, σε συνδυασμό με το νέο μοντέλο παραγωγής, αυτό της κυκλικής οικονομίας.

Διοργανώνεται από το Skywalker.gr υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας αναφορικά με τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων μοντέλων βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Σκοπός του GRBossible είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και η επικοινωνία, η δικτύωση και η συνεργασία ολόκληρου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσα σε ένα πλούσιο σε πληροφόρηση περιβάλλον.

Κατά το διήμερο του GRBossible οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων: • Συνέδριο με θέμα την «Επιχειρηματική αειφορία» και κεντρικό ομιλητή εκπρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων. • 26 workshop επιχειρηματικότητας. Στα ακόλουθα link τα αντίστοιχα video ανά ημέρα: Παρασκευή 29/11 (link) και Σάββατο 30/11 (link). • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο. • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων «Bussiness mentoring» από το ΚΕΜΕΛ. • Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019. • Παρουσίαση του βιβλίου: «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, από τις εκδόσεις Στέντορας.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, όλους όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, όπως και όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως start-ups, θερμοκοιτίδες / hubs, venture capitals, business angels, θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί φορείς που εξειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση ενηλίκων, δίκτυα και συλλογικοί φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, κοινωνικοί φορείς που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι σταδιοδρομίας και mentor, μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.

 

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video του GRBossible σε αυτό το link. Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των: Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Χορηγός: GREY STUDIOS

Υποστηρικτές: ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΏΝ ΑΤΤΙΚHΣ – ΠΕΙΡΑIΩΣ, STEP, PRAKSIS BCC, CAREER DESIGN, ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΓΟΥΜΙΔΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, OXYZED Προϊοντικός Χορηγός: ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ Community Supporters: AIESEC, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, IN4CAPITAL, SOCIAL DYNAMO, ECΙNΙSΙ.GR BUSINESS CENTERS, P & I PRODUCTS & INVESTMENTS, ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, INNOVATHENS - KOΜΒΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΛΦΑ STUDIES, ORANGE GROVE

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD RADIO, ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, NEWSBOMB, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, READER.GR, BUSINESS NEWS.GR, REPORTER.GR, PROVOCATEUR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ADVERTISING.GR, E-RADIO, E-DAILY, ENALLAKTIKOS.GR, INFOCOM.GR, STARTUP.GR, DEAL NEWS, MAGDA’SNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, STARTUPPER, OFF RADIO, LIGHT-RADIO.NET, TECHPRESS.GR, GREENAGENDA.GR, INTERESTING PEOPLE, BUSINESS WOMAN, COVER STORY.GR, LET IT BE, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, BULLMP.COM, SUPPORTBUSINESS.GR, SETTLE.GR,

STENTORAS.GR Site: https://bossible.gr/ Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2492938507697891/ YouTube Video: https://www.youtube.com/watch?v=PFEKoK9FK-A Workshops 29/11: https://www.youtube.com/watch?v=wVkeiCaioc8 Workshops 30/11: https://www.youtube.com/watch?v=zkhHnHTCiO0

📅 4o Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας - #GRBossible_2019. 📈 Συνέδριο: Επιχειρηματική Αειφορία

💼 Πάνελ: «#Sharingeconomy»

👉 Συντονιστής: Αργύρης Καραβούλιας, Πρόεδρος της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση)

📲 Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή: https://lnkd.in/gd6X7BB #GRBossible #Bossiblegr #skywalkergr #skywalkerevents 

📅 4o Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας - #GRBossible_2019. 📈 Συνέδριο: Επιχειρηματική Αειφορία 💼 Πάνελ: «#Sharingeconomy» 👉 Συντονιστής: Αργύρης Καραβούλιας, Πρόεδρος της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) 📲 Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή: https://lnkd.in/gd6

Μελοποιημένες αχτίδες φωτός από τον εξαίρετο συνθέτη - μουσικό Terry Oldfield, που η ακρόασή τους οδηγεί σε μυστικά μονοπάτια... σε ταξίδια υπερβατικά... Θα έχουμε τη χαρά να τον απολαύσουμε ζωντανά την Πέμπτη 21/11 στις 9 το βράδυ στο Αίτιον! Αργύρης Καραβούλιας © https://terryoldfield.com/… Musical rays of Light by the excellent composer - musician Terry Oldfield, their hearing leads to secret paths... in transcendental Journeys. We'll have the pleasure of enjoying him live on Thursday 21/11 at 9 pm in Cafe Aition, Athens! Argiris Karavoulias ©

https://bossible.gr/the-bossible-festival-conference-2019/the-bossible-festival-conference-program?fbclid=IwAR2wmLBH5wvPOkoX4VBiuYT2uU1diAZu1F4twmlU5m_2BShxt2sgC1LUz1U

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Κοιν.σ.επ Ζεύξις είναι ένα εργαστήρι πολιτιστικών δράσεων, τουριστικής ανάπτυξης και δημοσιογραφικής έρευνας (ΜΜΕ) με σύνθημα: «Ταξιδεύουμε τη γνώση, ενώνουμε τον κόσμο». Συναντήστε το εδώ 👉 Λύκε, λύκε, είσαι εδώ; #GRBossible_2019, 29 & 30 Νοεμβρίου, Athinais Cultural Center. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη προεγγραφή ➡️ https://bossible.gr/

ΣΕΛΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΙΧΩΡ του Αργύρη Καραβούλια Το βιβλίο είναι το παράθυρο του χώρου που βλέπει το άπειρο του χρόνου, οι σελίδες του οι ατέρμονοι διάδρομοι της Γνώσης, οι λέξεις του τα φωτεινά αστέρια από τον ουρανό του Νου, τα βιβλία αποτελούν τον διάκοσμο του κόσμου, τα αιθερικά σημεία στίξης του διάστικτου από φως σύμπαντος. Το περιοδικό ΙΧΩΡ κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο του 2000 σε όλη την Ελλάδα, σε διμηνιαία βάση, και αποτελεί ένα θεματικό περιοδικό με εξέχοντες τομείς την Ιστορία, την Φιλοσοφία και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Από την στήλη βιβλιοπαρουσίασης, παρουσιάζονται ευρύτερα ποιοτικά βιβλία, επιθυμώντας να έρθει ο αναγνώστης σε επαφή με ένα ευρύ πεδίο γνωστικών εργαλείων, με κύριο μέλημα το βιβλίο να αποτελέσει το πρώτιστο μέσο για την πνευματική εξέλιξη.


ΣΕΛΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΙΧΩΡ του Αργυρη Καραβουλια

Το βιβλίο είναι το παράθυρο του χώρου που βλέπει το άπειρο του χρόνου, οι σελίδες του οι ατέρμονοι διάδρομοι της Γνώσης, οι λέξεις του τα φωτεινά αστέρια από τον ουρανό του Νου, τα βιβλία αποτελούν τον διάκοσμο του κόσμου, τα αιθερικά σημεία στίξης του διάστικτου από φως σύμπαντος.

Το περιοδικό ΙΧΩΡ κυκλοφορεί από τον Σεπτέμβριο του 2000 σε όλη την Ελλάδα, σε διμηνιαία βάση, και αποτελεί ένα θεματικό περιοδικό με εξέχοντες τομείς την Ιστορία, την Φιλοσοφία και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Από την στήλη βιβλιοπαρουσίασης Σέλας Σελίδων, παρουσιάζονται ευρύτερα ποιοτικά βιβλία, επιθυμώντας να έρθει ο αναγνώστης σε επαφή με ένα ευρύ πεδίο γνωστικών εργαλείων, με κύριο μέλημα το βιβλίο να αποτελέσει το πρώτιστο μέσο για την πνευματική εξέλιξη.

Στο τεύχος 165 παρουσιάζονται τα εξής βιβλία:

Ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας 1750 - 2015 Γ.Β. ΔΕΡΤΙΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΚΕΟΡΓΚ ΧΕΓΚΕΛ Εισαγωγή – Μετάφραση – Σχόλια Σταμάτης Γιακουμής Δρ. Φιλοσοφίας, Πρωτοδίκης Δ.Δ., LL.M. Εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ Κωστή ΠΑΛΑΜΑ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ – ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Ε. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

WILLIAM H. McNEILL Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Μια ιστορία της πανανθρώπινης κοινότητας THE RISE OF THE WEST A history of human community Πρόλογος, Επιστημονική Επιμέλεια ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ Εκδόσεις ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

J. J. NORWICH ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ

GERARD GENETTE ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΑ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ Εκδόσεις ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Αλεξανδρινή Μούσα Συνέχεια και νεωτερισμός στην Ελληνιστική ποίηση ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Φλώρα Π. Μανακίδου – Κωνσταντίνος Σπανουδάκης ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αντώνης Ρεγκάκος Εκδόσεις GUTENBERG

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Earl Babbie ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Επιμέλεια: Ιωάννης Κατερέλος, Σεβαστή Χατζηφωτίου Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘ. ΤΕΡΕΖΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (387 π.Χ. – 529 μ. Χ.) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΤΗΛΙΚΙΔΗΣ Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Α’ Εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Βικτώρια, το φόντο της καθοδικής πλεύσης στον εαυτό…


Βικτωρια, το φοντο της καθοδικης πλευσης στον εαυτο…

Βικτώρια, το φόντο της καθοδικής πλεύσης στον εαυτό…

Η έκθεση τέχνης που πυροδοτεί την τέχνη της αυτοπραγμάτωσης μέσω της εξώθησης στα άκρα της ύπαρξης, στα όρια του χρόνου και της αιωνιότητας, εικαστική εκτροπή που σε οδηγεί στα έγκατα της ανθρώπινης υπόστασης… στο υπόγειο του συνειδητού λίγο πριν το λυκαυγές του όντος…

Βικτώρια, υπόγειος σταθμός που στέκει στο χείλος της αυτογνωσίας πριν την οριστική κάθοδο στο υποσυνείδητο, στο άτμητο της δημιουργίας, εκεί που όλες οι πιθανότητες υλοποιούνται, εκεί που το καύσιμο της δημιουργικότητας ωθεί το σώμα στην πολυδιάστατη υπερδομή του…

Και ο χώρος που ο Ρουσσέτος Σιγάλας και η Μένια Μπογέα επέλεξαν για να απεκδύσουν το ανθρώπινο πείραμα από το πέπλο της ειμαρμένης είναι ο υπόγεια μεταφυσικός χώρος του σταθμού Βικτώρια, ένα πλάτωμα μεταφορών σκέψεων και διλλημάτων, αγωνιών και ελπίδων, κάθοδος αποπροσανατολισμού και επανατοποθέτησης στην χωροθεσία του κόσμου…

Στον χωροχρόνο της τέχνης όταν αποτυπώνονται σε ανάγλυφες γραμμές η έμπνευση και ο σκοπός ενός υπαρξιακού προτάγματος, όταν πλάθονται με πρωτόγνωρα υλικά η θέληση και ο ατέρμονος προορισμός της, γεννιούνται καλλιτεχνήματα που εισβάλλουν στην όχθη της δημιουργίας μεταφέροντας μας μια νέα πραγματικότητα, ένα νέο τρόπο διάδρασης με τα πράγματα και τον κόσμο, μεταφερόμαστε στην Βικτώρια της κοσμικής αδράνειας όπου τα πάντα συνομιλούν με την σιωπή ενός οριστικού και ρηξικέλευθου Λόγου.

Αργύρης Καραβούλιας

Διάρκεια Έκθεσης: 17 Οκτωβρίου έως 27 Οκτωβρίου 2019

Match Point Arts n’ More: Αινιάνος 1, Αθήνα (Αλεξάνδρας & Πατησίων)

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλ επικοινωνίας 6974561920

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΕΞΙΑΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ… ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΦΝΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ - ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019


ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΕΞΙΑΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ… ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΦΝΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ - ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΕΞΙΑΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ…!!!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΦΝΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ - ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ…» Στράβωνας Γεωγραφικά

Μύηση στην ιερή ακτινοβολία των τόπων μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις…

Επίσκεψη στην κατά τον Όμηρο Αφνείο (πολύ πλούσια) Κόρινθο, την ακρόπολη της Ακροκορίνθου και τα σημαντικά αρχαία ιερά της Αρχαίας Κορίνθου.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ!!!

Επίσκεψη στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κορίνθου μετρώντας το επίπεδο της ενέργειας εθελοντών πριν και μετά την επίσκεψη. Θα υπάρχει κατάλληλη καθοδήγηση - σεμινάριο για την καλύτερη επαφή με τα ενεργειακά πεδία του σώματος και την αλληλεπίδρασή του με τις ενέργειες των μυστηρίων του τόπου.

Συνεχίζουμε στην Αρχαία Νεμέα, επίσκεψη στα αρχαία ιερά αλλά και γνωριμία με το οινικό πνεύμα του τόπου διασχίζοντας του δρόμους του κρασιού, κάνοντας στάση σε οινοποιείο της περιοχής.

Τέλος, θα καταλήξουμε στο μαγευτικό τοπίο της λίμνης Στυμφαλίας για γείωση, βόλτες και χαλάρωση. Φαγητό σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής.

ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 25 Ευρώ

Πληροφορίες για την εκδρομή στα τηλέφωνα:

2130 388 008 - 694 222 3204 Αργύρης Καραβούλιας,

2130 450 161 - 698 792 1549 Ludmila Harcenco και

210 654 4563 - 698 214 7793 Εκδόσεις Λευκό Μελάνι.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ Ξεκινάμε ένα ταξίδι στο ενδότερο σύμπαν για να γνωρίσουμε τον μικρόκοσμο του κύτταρου και να οδηγηθούμε στον μεγάκοσμο της υγείας. Παρουσιάζουμε τρόπους και μεθόδους κυτταρικής αναγέννησης, εξασκούμε τον καθοδηγούμενο οραματισμό μέσα από βιωματικό υλικό για την ψυχοσωματική εναρμόνιση με σκοπό να συναποτελέσουν την materia prima για την χάραξη του δρόμου που οδηγεί στο θαυμαστό! Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί σεμινάριο στον χώρο μας, με βασικό θέμα την κυτταρική ιατρική, ένα σεμινάριο εστιασμένο στους τρόπους με τους οποίους τα κύτταρά μας μπορούν να παραμένουν υγιή και νεανικά, αγνοώντας τις ασθένειες. Επίσης στο ίδιο σεμινάριο θα ανακαλύψουμε τρόπους επανασύνδεσης με το ενεργειακό μας πεδίο και βαθιάς επικοινωνίας νου και σώματος, μέσα από την βίωση πρακτικών ασκήσεων. Τέλος, αξιοποιώντας τα εργαλεία τα οποία μας παρέχει η κυτταρική ιατρική θα γνωρίσουμε την απόλυτη τροφή των κυττάρων όπως μας την παρέχει η φύση μέσα από την επιστημονική γνώση. Το εν λόγω σεμινάριο είναι το πρώτο ενός κύκλου σχετικών σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν. Ομιλητές: Αργύρης Καραβούλιας, Συγγραφέας - Δημοσιογράφος Βαρβάρα Πατηνιώτη, Φυσικοπαθητικός Σύμβουλος, Αισθητικός Το Σεμινάριο οργανώνει η Aloeparty Greece με επικοινωνιακό υποστηρικτή το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE. Συμμετοχή 10 €. Ώρα: 6:00 μ.μ.-8:00 μ.μ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 168, Δάφνη.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή όπου θα εντρυφήσουμε στην μυσταγωγική ακτινοβολία που εκπέμπει ο μοναδικός ιερός χώρος του Αμφιαραείου στον Ωρωπό, θα μυηθούμε μέσα από πρακτικές ασκήσεις στις υψίσυχνες ενέργειές του επικοινωνώντας με την αιθερική φυσιογνωμία του.

https://www.facebook.com/events/1164990513710736/


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΑΣΚΛΗΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE και η Ειδικός Βιοσυντονισμού Ludmila Harcenco διοργανώνουν θεματικές εκδρομές περιπέτειας και πειραματισμού σε ειδικές τοποθεσίες δύναμης, εκδρομές σε ενεργειακούς τόπους που θα τους προσεγγίζουμε με ανοιχτό μυαλό, με πνεύμα περιπέτειας και διάθεση πειραματισμού στοχεύοντας σε πρωτοπόρα συμπεράσματα για την ενεργειακή ταυτότητα των υπό επίσκεψη τόπων.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή όπου θα εντρυφήσουμε στην μυσταγωγική ακτινοβολία που εκπέμπει ο μοναδικός ιερός χώρος του Αμφιαραείου στον Ωρωπό, θα μυηθούμε μέσα από πρακτικές ασκήσεις στις υψίσυχνες ενέργειές του επικοινωνώντας με την αιθερική φυσιογνωμία του.

Στην εκδρομή θα προσανατολιστούμε στην ιερή ακτινοβολία του τόπου μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις, θα μετρήσουμε το επίπεδο της ενέργειας εθελοντών πριν και μετά την επίσκεψη στον ιερό αυτό χώρο, ενώ όλοι θα λάβουν ομοιoπαθητικό σκεύασμα για την καλύτερη επαφή με τα ενεργειακά πεδία του σώματος τους και την αλληλεπίδρασή τους με τις ενέργειες του χώρου.

Παράλληλα θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις…

Επίσης στην ίδια εκδρομή θα επισκεφθούμε και τον Αρχαιολογικό χώρο στον Ραμνούντα Αττικής με τον μοναδικής σημασίας για την ιερότητά του, ναό της Νεμέσεως, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχε και ιερό του Αμφιάραου.

Τέλος θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό, βόλτες και ξεκούραση στην Σκάλα Ωρωπού.

Πληροφορίες για την εκδρομή στα τηλέφωνα 2130 388 008 - 694 2223204 Αργύρης Καραβούλιας και 2130 450 161 - 698 7921549 Ludmila Harcenco.


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ EDUCATION FESTIVAL

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ EDUCATION FESTIVAL στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας για να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για την συμμετοχική δημοσιογραφία, βασικό πυλώνα του έντυπου free press περιοδικού μας ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE καθώς και για τα πολλά άλλα πεδία που αφορούν το περιοδικό.

Επίσης να σας πληροφορήσουμε για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις νέες μορφές συνεργατικότητας.

Μαζί μας θα είναι και η συνεργάτιδα – αρθρογράφος του περιοδικού μας και υπεύθυνη της ενότητας ΖΗΣΕ ΟΛΙΣΤΙΚΑ, Επαγγελματίας Ειδικός Βιοσυντονισμού και εναλλακτική ιατρός Ludmila Harcenco με βιωματικές προσεγγίσεις στις τεχνολογίες βιοσυντονισμού, προβάλλοντας ένα ολιστικό μοντέλο προσέγγισης της ψυχοσωματικής ενότητας.

Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ωριαίο work shop το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 με α) αντικείμενο την Κοινωνική επιχειρηματικότητα όπου θα μιλήσει ο κοινωνικός επιχειρηματίας και αρθρογράφος του περιοδικού Στέλιος Κατωμέρης, β) την παρουσίαση του περιοδικού ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE με τον πολυεπίπεδο προσανατολισμό του από τον πρόεδρο της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ Αργύρη Καραβούλια, Δημοσιογράφο-Συγγραφέα και γ) ομιλία και παρουσίαση της τεχνολογίας των συχνοτήτων για το πως επιδρούν μέσω του βιοσυντονισμού στον άνθρωπο ρυθμίζοντας τα επίπεδα ενέργειας από την Ειδικό Βιοσυντονισμού Ludmila Harcenco. 


EDUCATION FESTIVAL

Η Ζεύξις Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Κοιν.σ.επ, εργαστήρι πολιτιστικών δράσεων, τουριστικής ανάπτυξης και δημοσιογραφικής έρευνας (ΜΜΕ), κοινωνικές - συνεργατικές υπηρεσίες, θα βρίσκεται στο Education Festival 2019 📢 Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει #ομιλίες μέσα από τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, αλλά και την τεχνολογία των συχνοτήτων για το πως επιδρούν μέσω του βιοσυντονισμού στον άνθρωπο.

🔝 #EduFest, μια καινοτόμος δράση, μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στη βιωματική εκπαίδευση. ➡️ Δείτε περισσότερες πληροφορίες και δηλώστε συμμετοχή: https://festival.edu.gr/ — είναι σε Education Festival 2019 στην τοποθεσία Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ - Γκάζι.

Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 σε περιμένουμε στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς και Ερμού, 105 53, στο Γκάζι)

 

Name*
Email address*
Phone number*
Subject*
Message*

Στον πυρήνα της εαρινής ανύψωσης της φύσης και του ανοίγματός της στην θάλλουσα τροπή του ήλιου, ο αΐδιος κύκλος του θνήσκοντος και Αναστάντος Θεού εμποτίζει την ύπαρξη με το μέγιστο μήνυμα της ύψιστης αποστολής της, την θέωσή της και την καταλυτική νίκη της ένθεης ζωής έναντι της φθοράς και του θανάτου.

Μέσα από την Καρδιά αυτού του αναγεννηθέντος στην Αλήθεια Φωτός, του παρισταμένου στο κορυφαίο δράμα των Θείων παθών όπου μετά των τοιούτων παθημάτων επέρχεται η καθολική κάθαρσις δια της Αναστάσεως, ευχές για την σύμπλευση με το θείον αυτό Φως, ευχές για την βίωση του μεγαλείου της ζωής στην Ολότητά του.

Καλό Πάσχα με την κυριολεκτική σημασία του περάσματος στην Αλήθεια και στο Φως της.

Αργύρης Καραβούλιας 26.4.2019

Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

 


Η Είσοδος του Φωτός στις Πηγές της Ύπαρξης...

Καθώς ανατέλλει η μορφή και η ουσία και η ζωή περιστρέφεται γύρω από τον Θείο πυρήνα της, το όνειρο τέμνει την πραγματικότητα στην νιοστή διάσταση του αόρατου, ντύνει με φως την σπηλιά της ύλης, οδηγεί εκτός της φθοράς της στην πύλη της ελευθερίας και του απόλυτου.

 

Το φως που εξήλθε ως ο πρώτος πυρήνας της ύλης έγινε το νερό των λέξεων της ποίησης για να καθαγιαστεί ο Λόγος και η ανείπωτη ροή του στα ρείθρα του χάους, ο καθαγιασμός των μυστικών υδάτων του διαστήματος και της ψυχής.

 

Των υδάτων της Στυγός που τους όρκους αποκαθάρει, των υδάτων του Φάνητος Θεού για την είσοδο του φωτός στις πηγές της ύπαρξης, το φως που ψηλαφεί το τραγούδι της αιωνιότητας στην ακόρεστη στιγμή του χρόνου, στο ασίγαστο πάθος του όντος για το άπειρο.

 

Χρόνια Πολλά!

Αργύρης Καραβούλιας


Ο Χρόνος μια σκέψη...

Ο Χρόνος μια σκέψη, μία αίσθηση,

ένα νεύμα του κοσμικού παλμού

Ένα ίχνος εφήμερο στην άμμο του απείρου…

 

Στην ανατολή του Νέου Έτους,

σε μια ακόμα περιδίνηση της γαίας

στον άξονα του ηλιακού φωτός.

 

Ευχές όπως πάντα με την πυξίδα της Καρδιάς

να πλέετε στην θάλασσα της Αρμονίας,

με του Νου την φωταύγουσα πνοή

παντοτινό οδηγό

στα καθ΄ημέραν πράττειν…

 

Από το ένδον Φως του Πνεύματος Μύριες Ευχές για το 2019

ως έτος ανάδυσης μιας νέας εποχής,

ακμάζουσας και φωτεινής.

 

Ευχές για Πρόοδο και Ευημερία,

για άπλετη Χαρά και Ευτυχία,

να πραγματωθούν εκείνα τα ‘Ονειρα

που συντελούν στην πλήρωση

ενός υπέροχου βιώματος έμπλεου

Αγάπης και Ειρήνης

σε κάθε τομέα στην Ζωή σας.

 

Αργύρης Καραβούλιας

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

 

                                                             29.12.2018


Φωτεινες Ευχες

Ζώντας την Θάλλουσα πνοή της Εορταστικής Νίκης του Φωτός έναντι του σκότους, μυριάδες Ευχές από την πάλλουσα ενέργεια της Καρδιάς για την Ολολαμπή Αειφορία του Δέντρου της Ζωής, για βίωση Χαράς και Ευφροσύνης καθ΄εκάστην ημέρα.

 

Ευχές για νέες εκκινήσεις και Επιτυχίες σε όλα τα τολμήματά σας και σε κάθε πτυχή των ποικίλλων δράσεων σας. Ηλιότροπες έλξεις και βήματα Ανέλιξης να πληρούν τις μέρες σας.

 

Φωτεινές Ευχές για Καλά Ηλιούγεννα - Χριστούγεννα και για μια Νέα Χρονιά γεμάτη από την έκπληξη της Ευφορίας και του Θαυμαστού.

 

Αργύρης Καραβούλιας


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Στους σημερινούς καιρούς, που ο άνθρωπος αποφεύγει να ζει στην αλήθεια, σε εποχές σαν αυτή που η ανάγνωση των πραγμάτων δεν επιδέχεται πολυεπίπεδες ερμηνείες, παρά μόνο την τραχιά σημασία της κυριολεξίας, τελικά που είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων… ;

 

Το πνεύμα των Χριστουγέννων που πνέει με τον αέρα της ελευθερίας στην καρδιά της αλήθειας, είναι παρόν κάθε φορά που γεμίζουμε με την ύπαρξή μας τον κόσμο. Κάθε φορά που αγκαλιάζουμε την ψυχή του κόσμου για να ζήσουμε στο Απόλυτο.

 

Η γλώσσα μας, μήτρα του κόσμου, μας συνδέει με την θεϊκή καταγωγή μας και σε αυτή την γλώσσα μεταφέρεται αυτούσιο το Πνεύμα της εντός μας γέννησης της αλήθειας, σε αυτή την γλώσσα θα βρούμε τον σκοπό της πορείας στην φάτνη του πραγματικού.

 

Τα Χριστούγεννα - Γενέθλια υπενθύμιση της Θείας Ενσαρκώσεως μας, αφού πυρπολήθηκαν στις βιτρίνες της κυριολεξίας με την εκτόξευση στην καρδιά τους τόνων εμπορευμάτων, τα πάντα προσδοκώμενα Χριστούγεννα μέχρι να γεννηθεί εντός μας το θείο βρέφος της λύτρωσης, μέχρι οι μάγοι να έρθουν με τα δώρα της ψυχικής Ανάστασης, αυτά τα Χριστούγεννα που σε πείσμα των καταναλωτικών εσμών δεν μπόρεσαν να αποκηρύξουν το γεμάτο πάχνη νόημά τους όπως η γλώσσα του Παπαδιαμάντη, μας το φίλεψε….συνεχίζουν να πυρπολούν με το Πνεύμα τους την αλήθεια του καθενός μας σε προσωπικό και δια-προσωπικό επίπεδο.

 

Εκεί που η βρεφική ηλικία της θνητής φύσης διασταυρώνεται με την θέωσή της, στο αυθεντικό βίωμα των Χριστουγέννων που οι μάγοι των ονειρικών μας διαδρομών έρχονται κομίζοντας τα δώρα της ψυχικής πληρότητας, στο μεταίχμιο τόπων παραμυθενιών καθώς οι αναμνήσεις των δώρων εξαχνώνονται στα σκληρά αποτυπώματα της κυριολεξίας, σε αυτά τα Χριστούγεννα μάρτυρες και γεννηθέντες, σας εύχομαι να γεμίσετε με το αείζωο φως τους, σας εύχομαι αληθινά Χρόνια Πολλά, γεμάτα με την καλοσύνη του αληθινού βιώματος, την ευγένεια του εκλεπτυσμένου πνεύματος, την θέωση της θνητής μας φύσης….

 

Ευχές για εσάς όλους που το μοίρασμα κοινών τόπων σε αυτό το χωροχρονικό δίκτυο αποτελεί ουσιαστική μορφή συν-κοινωνίας, τις ευχές μου για την πλήρωση των θειών σκοπών σας καθώς με αγάπη και ομορφιά διασχίζετε τις αστροφώτιστες διαδρομές σας.

 

Αργύρης Καραβούλιας


Αυτη ειναι η ομαδα του Raise Your Voice Festival 2018!

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή!

Από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 23:00 με Έκθεση Τέχνης, Pop up Market Ηθικού Εμπορίου, Έκθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της πρώτης Γραμμής, Συνέδριο Διεθνών Ομιλητών, Παιδικά Εργαστήρια- KIDs Corner, Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων από Διεθνείς Οργανισμούς, Upcycle Point & Swap Bazaar, Street Dance Shows & Skate Park, Live Music Performances & DJ sets,Ethnic & Vegan Food Halls και Film Screenings! Η Τελετή Απονομής Βραβείων Διαγωνισμού Καλλιτεχνών και Social Disruptors θα γίνει στις 18:00 στο αμφιθέατρο 9.84


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE ΣΤΗΝ Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO ' 18

Συμμετέχουμε στην Κ.ΑΛ.Ο. Athens Expo '18 με το περίπτερο Α21 στο παλιό Χρηματιστήριο, Σοφοκλέους 10 από την Τετάρτη 7 μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

 

Λεπτομέρειες στο http://expo.foreis-kalo.gr/exhibitors/index.html


ΜΕ ΤΟ Κ.ΑΛ.Ο... ΝΑ ΄ ΡΘΕΙΤΕ! ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO ’18

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο Παλιό Χρηματιστήριο.
150 εκθέτες από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην ΚΑΛΟ Athens Expo '18,
7-11 Νοεμβρίου.


ΜΕ ΤΟ Κ.ΑΛ.Ο... ΝΑ ΄ ΡΘΕΙΤΕ! ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. - ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο Παλιό Χρηματιστήριο.
150 εκθέτες από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην ΚΑΛΟ Athens Expo '18, 7-11 Νοεμβρίου.

Ελάτε να τους γνωρίσετε από κοντά!

ΕΣΠΑ - "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση"
https://empedu.gov.gr


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO ’18


Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.ΑΛ.Ο. ATHENS EXPO ’18

Η 2η Έκθεση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Κ.ΑΛ.Ο. ΑΤΗΕΝS EXPO ’18 πραγματοποιείται από 7 έως 11 Νοεμβρίου 2018 στην καρδιά της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10 Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Γρυπάρειο Μέγαρο, (Σοφοκλέους 1).


Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE

Με τον αξιότιμο Πρύτανη  του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Άγγελο Κότιο, συναντήθηκε χθες  ο πρόεδρος της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αργύρης Καραβούλιας και η συνάντηση έγινε προάγγελος για μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα και τον τρόπο που αυτή μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

 

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πνευματική ζωή του τόπου, την έρευνα και την καινοτομία στην χώρα μας, τον τρόπο που η επιστημονική γνώση και ειδίκευση μπορούν να συμβάλλουν στην εξέλιξη του συνόλου της κοινωνίας, εστιάζοντας κάθε φορά μέσα από την εξαιρετικά διεισδυτική οπτική του κ. Κότιου.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης που μας παραχώρησε για το πρώτο τεύχος του ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE που θα κυκλοφορήσει στα μέσα φθινοπώρου του 2018.

 

Ευχής έργον τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να διοικούνται από ανθρώπους όπως ο Άγγελος Κότιος, που τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερος και έντονος ζήλος για την διάχυση του Πανεπιστημίου στην κοινωνία, παρακινούμενος από πολλά και ποικίλα πνευματικά ενδιαφέροντα και με ένα εξαιρετικά πλούσιο επιστημονικό έργο, με όραμα και θέληση για καινοτομίες και με ισχυρή βούληση για πρωτοπόρες δράσεις.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή στην Κορινθία στις 24 Ιουνίου σε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία.

Θα γνωρίσουμε μοναδικά τοπία απέραντου φυσικού κάλους.
Θα κάνουμε μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες. 
Θα είναι μια εκδρομή με εκπλήξεις!!!
Τουρισμός Ευεξίας!
Τουρισμός Επιμόρφωσης από εξειδικευμένους οδηγούς!
Γνωριμία της Ελλάδας και των μνημείων της μέσα από σπάνιο υλικό!

ΤΙΜΗ 15 € (Τμήμα των εσόδων θα διατεθεί σε άπορες οικογένειες)

Στην εκδρομή θα επισκεφθούμε την φημισμένη λουτρόπολη Λουτράκι, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Θέρμαι, και στην συνέχεια θα διασχίσουμε την πανέμορφη διαδρομή από το Λουτράκι για την Περάχωρα δια μέσου της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου.
Κατόπιν θα αφεθούμε στην μαγεία των γαλάζιων νερών της λίμνης της Βουλιαγμένης και θα επισκεφθούμε μέσα από το πευκοδάσος το παρά θιν' αλός αρχαίο Ηραίο που είναι αφιερωμένο στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία. Η λατρεία της θεάς Ήρας άρχισε στη Γεωμετρική περίοδο, ενώ το 800 π.Χ. οικοδομήθηκε προς τιμήν της ο πρώτος αψιδωτός ναός.
Ακολουθεί μπάνιο στις δαντελωτές ακτές της περιοχής και φαγητό σε κάποια από τα πολλά ταβερνάκια πλησίον της λίμνης.

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 
2130 388.008 και 694 22 23 204.


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΑΙΓΟΣΘΕΝΑ (ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ) ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή στην Αττική και στη Βοιωτία στις 17 Ιουνίου στα πολύ σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία των Λεύκτρων στις Πλαταιές και στα Αιγόσθενα (Πόρτο Γερμενό).ΤΙΜΗ 14 € Δηλώστε συμμετοχή στα 6942223204 - 2130388008.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή στην Κορινθία στις 24 Ιουνίου σε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα γνωρίσουμε μοναδικά τοπία.Θα κάνουμε μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες.ΤΙΜΗ 15€ Τμήμα των εσόδων θα διατεθεί σε απόρους.
Συμμετοχή 2130388008 - 6942223204


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ - ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΑΙΓΟΣΘΕΝΑ (ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ) ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE

διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή

στην Αττική και στη Βοιωτία

στις 17 Ιουνίου στα πολύ σημαντικά

ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία

των Λεύκτρων, στις Πλαταιές

και στα Αιγόσθενα.

 Γνωριμία της Ελλάδας και των μνημείων της

μέσα από σπάνιο υλικό!  

Τουρισμός Ευεξίας 

Τουρισμός Επιμόρφωσης από εξειδικευμένους οδηγούς. 

 

 

Στην εκδρομή θα επισκεφτούμε την φημισμένη πόλη της αρχαιότητας των Πλαταιών στην Βοιωτία, όπου εκεί διεξήχθη η περίφημη μάχη των Πλαταιών τον Αύγουστο του 479 π.Χ, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

 

Στην συνέχεια θα βρεθούμε στα Λεύκτρα, εκεί που το 371 π.Χ. διεξήχθη η Μάχη των Λεύκτρων, μια από τις πλέον σημαντικές μάχες της αρχαιότητας, από πλευράς στρατιωτικής τακτικής. Η μάχη, μεταξύ Σπαρτιατών και Θηβαίων , στην οποία και νικήθηκαν οι μέχρι τότε αήττητοι Σπαρτιάτες, χάρισε στους Θηβαίους την ηγεμονική τους θέση στην τότε ελληνική επικράτεια.

 

 

ΤΙΜΗ 14 €

 

Επόμενος προορισμός μας η αρχαία Αιγόσθενα της Αττικής, φημισμένη πόλη των Μεγαρέων με το σημαντικό κέντρο της λατρείας του μάντη και θεραπευτή ήρωα Μελάμποδα, ενώ αναφορά στο σχετικό ιερό κάνει και ο περιηγητής Παυσανίας.

 

Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε πολύ καλό σημείο σε παραλία των Αιγόσθενων και φαγητό.

 

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα

της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 

 

2130 388.008 και 694 22 23 204

 

https://www.facebook.com/events/197618221061298/ 


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή στην Κορινθία στις 24 Ιουνίου σε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα γνωρίσουμε μοναδικά τοπία απέραντου φυσικού κάλους. Θα κάνουμε μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες. ΤΙΜΗ 15 €
Συμμετοχή στα τηλ 2130388008 - 6942223204


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE διοργανώνουν θεματική μονοήμερη εκδρομή στην Κορινθία στις 24 Ιουνίου

σε πολύ σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία.

Θα γνωρίσουμε μοναδικά τοπία

απέραντου φυσικού κάλους.

Θα κάνουμε  μπάνιο σε πανέμορφες παραλίες.  

Θα είναι μια εκδρομή με εκπλήξεις!!!

Τουρισμός Ευεξίας!

  Τουρισμός Επιμόρφωσης από εξειδικευμένους οδηγούς!

 

Γνωριμία της Ελλάδας και των μνημείων της

μέσα από σπάνιο υλικό!

 

ΤΙΜΗ 15 €

Στην εκδρομή θα επισκεφθούμε την φημισμένη λουτρόπολη Λουτράκι, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Θέρμαι, και στην συνέχεια θα διασχίσουμε την πανέμορφη διαδρομή από το Λουτράκι για την Περάχωρα δια μέσου της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου.

Κατόπιν θα αφεθούμε στην μαγεία των γαλάζιων νερών της λίμνης της Βουλιαγμένης και θα επισκεφθούμε μέσα από το πευκοδάσος το παρά θιν' αλός αρχαίο Ηραίο που είναι αφιερωμένο στην Ήρα Ακραία και στην Ήρα Λιμενία. Η λατρεία της θεάς Ήρας άρχισε στη Γεωμετρική περίοδο, ενώ το 800 π.Χ. οικοδομήθηκε προς τιμήν της ο πρώτος αψιδωτός ναός.

Ακολουθεί μπάνιο στις δαντελωτές ακτές της περιοχής και φαγητό σε κάποια από τα πολλά ταβερνάκια πλησίον της λίμνης.

 

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα

της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 

2130 388.008 και 694 22 23 204

Ακούστε ζωντανά το https://klgallerywebradio.com/klgallery/

 

Καινούργια συνεργασία ξεκινά η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE με εκπομπές λόγου, τέχνης και μουσικής!

 

Συντονιστείτε!!!

 

2Η COOPEXPO - Κ.ΑΛ.Ο - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 28/5 - 2/6/18


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ OLIM KASIMOV ΣΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE

O Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ. Olim Kasimov, ο πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου κ. Ξενοφών Λαμπράκης και ο πρόεδρος της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ. Αργύρης Καραβούλιας στα γραφεία του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο κύριος Kasimov στο περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE που κυκλοφορεί σύντομα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση του κοινού συνεχίζεται η έκθεση προϊόντων Συνεργώ στο Πεδίον του Άρεως.

Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα κοσμούν τα περίπτερα και οι εκθέτες - παραγωγοί αναμένουν να τα γνωρίσετε δοκιμάζοντάς τα...

Η έκθεση που πλαισιώνεται επίσης από ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20/5, το βράδυ.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΩ - ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Στις 18 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως ξεκινάει ακόμη μια σημαντική δράση στο πλαίσιο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

 

Θα είμαστε όλοι παρόντες!

 

http://www.solidarity4all.gr/el/event/ekthesi-synergo-i-megali-giorti-ton-proionton-sto-pedion-toy-areos-18-205

 

 

https://www.facebook.com/events/185196388963371/


Η 2Η COOPEXPO ΠΑΡΑΓΩ – ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΔευτΕρα 28 Μαΐου Εως το ΣΑββατο 2 ΙουνΙου 2018

Η 2η COOPEXPO με τίτλο ΠΑΡΑΓΩ – ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 28 Μαΐου έως το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα του Σταθμού του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Σε περιορισμένο χώρο 60 περιπτέρων η 2η COOPEXPO θα επιχειρήσει να προβάλει ένα πανόραμα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Επιδιώκεται να περιληφθούν όλες οι περιφέρειες και το μεγαλύτερο δυνατό εύρος δραστηριοτήτων, που αφορούν είτε στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, είτε στην παροχή υπηρεσιών.

Η διάθεση υπηρεσιών ή προϊόντων εισαγωγής ή επιχειρήσεων που εκφεύγουν του πεδίου της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας δεν είναι στους σκοπούς της έκθεσης.

Κάθε περίπτερο θα περιλαμβάνει 1 τραπέζι, 2 καρέκλες, φωτισμό περιπτέρου, 1 πρίζα με παροχή 500W και πινακίδα με την επωνυμία/λογότυπο του εκθέτη).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, σε πρώτη φάση να δηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην έκθεση ή και στην διοργάνωση, συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα και αποστέλλοντας email στην διεύθυνση: info@coopexpo.gr μέχρι την Τρίτη 15 Μαίου 2018 στις 8 μμ

(Για υπό σύσταση επιχειρήσεις που διαθέτουν όμως ΑΓΕΜΚΟ θα διατεθεί ειδικό ομαδικό περίπτερο στο οποίο θα μπορούν να παρουσιάσουν το σχέδιό τους).

Τα έξοδα λειτουργίας της έκθεσης, δηλαδή τα κόστη της διαρρύθμισης της αίθουσας, του βασικού εξοπλισμού των περιπτέρων, της ασφάλισης και της προβολής της έκθεσης, έχουν αναληφθεί από το διοργανωτή.

Κάθε άλλο έξοδο βαρύνει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως έξοδα μεταφοράς, διαμονής, αμοιβές προσωπικού ή έξτρα εξοπλισμός περιπτέρων.

Η διάθεση του χώρου πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Σύνταγμα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για την διενέργεια έκθεσης Κοινωνικής Οικονομίας.
Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
https://coopexpo.gr/


Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE!

Στο ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE που κυκλοφορεί σύντομα, φιλοξενούμε άρθρο του Νίκου Λυγερού, στρατηγικού συμβούλου και αναλυτή με θέμα : "Ηθική και στρατηγικές συμπεριφορές".

 

 


  • Ο ρολος των Επιμελητηριων στην αναπτυξη του τουρισμου υγειας. Εισηγηση του Παναγιωτη Κουτσικου στο ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE.

    Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και με εξαίρετο πνεύμα συνεργασίας συναντήσαμε τον πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Κουτσίκο στα γραφεία του στην Κηφισιά.

    Αφορμή η παρουσίαση της εισήγησής του για τον ρόλο των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στο περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, που κυκλοφορεί σύντομα.


H KL Gallery Vassilis Lappas και η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ διοργανωνουν μηνιαιο διαγωνισμο φωτογραφιας

Η KL Gallery Vassilis Lappas και η ΖΕΥΞΙΣ ΚOΙΝ.Σ.ΕΠ ζυμωμένες με το πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνεργατικότητας ενώνουν τις δυνάμεις τους εστιασμένες και οι δύο σε μια ξεχωριστή παραγωγή από τους χώρους της Τέχνης και Πολιτισμού, εμπνευσμένες από το ελληνικό πνεύμα και την οικουμενικότητά του, ενισχύουν τις δράσεις τους και συμπράττουν για να προσφέρουν ένα αξιόλογο έργο με έκδηλη την ποιοτική υπογραφή τους.

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ με σύνθημα της "Ταξιδεύουμε την Γνώση – Ενώνουμε τον Κόσμο" και με έμφαση στον ποιοτικό πολιτισμό καθώς και στις πολλές και ποικίλες πτυχές ενός εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, στον τουρισμό επιμόρφωσης και ευεξίας, και με κύριο μοχλό δράσης μας το περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, μαζί με την KL Gallery Vassilis Lappas και βασικό μότο της "ΕΛΛΑΔΑ -ΤΑΞΙΔΙ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ", με πλούσια εμπειρία στην τέχνη και στην ανάδειξη της αισθητικής υπεροχής της Ελλάδας, χαράσσουν από κοινού έναν δρόμο που οδηγεί σε μια νέα και διαφορετική παρουσία στον κόσμο της ενημέρωσης, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, παρουσία στα γράμματα και τις τέχνες, στο διαδίκτυο και τα social media, παρουσία συνεχούς ποιότητας, πολιτισμού και έμπρακτου κοινωνικού συνεργατισμού.

 

H KL Gallery Vassilis Lappas και η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας διοργανώνουν μηνιαίο διαγωνισμό φωτογραφίας και σας καλούν να συμμετάσχετε για να δείτε το έργο σας να αξιολογείται όπως του πρέπει και να προβάλλεται όπως του αξίζει.

 

Η αξιολόγηση θα γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα μας στο Facebook ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ και με κριτές φωτογράφους γνωστούς και καταξιωμένους στο χώρο της φωτογραφίας και στην συνέχεια τρεις από τις καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιεύονται στο έντυπο περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE.

 

Το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE είναι Free Press περιοδικό το οποίο κυκλοφορεί μηνιαίως και στόχο έχει να αποτελέσει το μέσο διάδρασης του κοινού με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εγχώρια και παγκόσμια αγορά και για περιεκτικότερη πρόσβαση στους θεματικούς τομείς μας το περιοδικό θα διανέμεται σε όλους τους φορείς Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, Πρεσβείες, Διοικητικές Υπηρεσίες και ανάλογα εντεταλμένα όργανα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

 

Το περιοδικό μας κυκλοφορεί σε πρώτη φάση σε 5000 αντίτυπα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Κατερίνη, Πάτρα, Κυλλήνη, Τρίπολη, Λαμία, Βόλο, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κέα, Κύθνο, Νάξο, Χίο, και Κύπρο.

 

Μετά την αξιολόγηση οι καλύτερες φωτογραφίες θα τιμώνται με Δίπλωμα υπογεγραμμένο από την KL Gallery Vassilis Lappas και την ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και η καλύτερη από τις τρεις φωτογραφίες θα εκτυπώνεται σε μέγεθος 30cmx45cm και μαζί με το δίπλωμα θα παραδίνεται από τα γραφεία μας στον καλλιτέχνη φωτογράφο.

 

Το Θέμα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σύντομα.


ΕΥΧΕΣ!!!

Στον ατέρμονο κύκλο της ύπαρξης η ζώσα πνοή της Θειότητας ενσαρκώνεται στον χρόνο για να αναστηθεί στην Αιωνιότητα…

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ – ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE σας εύχεται Χρόνια Πολλά, συντονισμένα με την Αναγέννηση της Φύσης και την Ανάσταση της Ζωής, ανθισμένα από το αφυπνιστικό Φως που εκπέμπει ο αείζωος ήλιος του παντός, ευχές για εκπλήρωση των υψηλών σας στόχων και επίτευξη των σκοπών σας!

 

ΤΟ ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ !

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE με πλούσια αρθρογραφία, με σημαντικές συνεντεύξεις, ουσιαστικό λόγο και ποικίλα θέματα.

 

Διαβάστε ανάμεσα στα άλλα:

Την συνέντευξη της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου για τα όσα συμβαίνουν στα εν δήμω και στα εν οίκω του…

 

Την συνέντευξη του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου γι΄ αυτά που αφορούν στους επαγγελματίες, την κατάσταση στο ελληνικό επιχειρείν και πολλά άλλα…

 

Άρθρο της Ελένης Μαλούπα Γεωπόνου, Δρ Βιολογίας και Φυσιολογίας Φυτών, Διευθύντριας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για την Προστασία, τη διατήρηση και  την αειφορική αξιοποίηση των ελληνικών φυτογενετικών πόρων.

 

Άρθρο του Δημήτρη Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφου με εξειδίκευση στα γεωργικά θέματα για τον συνεργατισμό και την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα των μικρών Κυκλαδονήσων.

 

Επίσης, θα ενημερωθείτε για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),  θα διαβάσετε ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά άρθρα με εξωτικούς προορισμούς από τους συνεργάτες μας που ήταν εκεί…, θα βρείτε την στήλη Σέλας Σελίδων με ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλές ακόμα προτάσεις, θέματα και εκπλήξεις…

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


ζευξισ magazine - προβαλλει το κ.αλ.ο.

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση)  εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της προχωράει στην έκδοση του Free Press περιοδικού ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, η κυκλοφορία του οποίου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) δημιουργήθηκε το 2017 και στοχεύει μέσα από το πρίσμα μιας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στην επιχειρηματικότητα του 21ου αιώνα.

 

Με την έκδοση του ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE  αποσκοπούμε να εισάγουμε την Ολιστική αντίληψη και δράση ως εφαλτήριο των εκδοτικών μας προσπαθειών θεωρώντας τον πλέον ενδεδειγμένο δρόμο κοινωνικής πρακτικής σε έναν κόσμο με πρωτόγνωρες προοπτικές και πρωτοφανείς ευκαιρίες, έχοντας σημεία αναφοράς την συμμετοχική και αλληλέγγυα δημοσιογραφία και δίνοντας προτεραιότητα στις αναξιοποίητες πλουτοπαραγωγικές πηγές του ελληνικού τουρισμού, στην πλούσια εγχώρια πολιτιστική παραγωγή, στην κοινωνία και τον άνθρωπο πρώτα απ΄ όλα για μια ζωτικής σημασίας σχέση επικοινωνίας και γέφυρας ανταλλαγών του κοινού με το περιοδικό.

 

Με το περιοδικό ΖΕΥΞΙΣ στοχεύουμε σε μια νέα και διαφορετική παρουσία στον κόσμο της ενημέρωσης, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, παρουσία στα γράμματα και τις τέχνες, στο διαδίκτυο και τα social media, παρουσία συνεχούς ποιότητας, πολιτισμού και έμπρακτου κοινωνικού συνεργατισμού.

 

Προβάλλουμε  νέους τρόπους σκέψης και νέες μορφές δράσης, τις καινοτόμες ιδέες και τους πρωτοπόρους σχεδιασμούς επιμένοντας στην δόμηση αρραγών σχέσεων, οικοδομώντας μια κοινωνία αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

 

Αναδεικνύουμε τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα τους (υλικά και άυλα)  ρίχνοντας το βάρος στην προσέγγιση ενός νέου τρόπου ανάδειξης των προβλημάτων των επαγγελματικών κλάδων και στην πρόταση λύσεων σε αυτά.

 

Το περιοδικό μας έχει πλείστες αφιερωματικές ενότητες  όπως στην Κοινωνική Οικονομία, Πολιτική, Κοινωνία, Αθλητισμό, Πνευματικότητα, Ταξίδια, Επιστήμες, Εναλλακτική Ιατρική, Ολιστική Υγεία, Φυσικές Θεραπείες Πολιτισμός, Μόδα, Ψυχαγωγία, Ομογένεια, Τεχνολογία, στοχεύοντας στην πρόταση μιας φρέσκιας άποψης, στην παρουσίαση ενός νέου μοντέλου ολιστικής ζωής.

 

Το ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE ξεκινάει ως Free Press έντυπο το οποίο θα κυκλοφορεί μηνιαίως και στόχο έχει να αποτελέσει πέρα από την φωνή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και των όποιων συλλογικοτήτων και την φωνή όλου του εγχώριου ευ αγωνίζεσθαι στην ελληνική βιόσφαιρα του ανταγωνισμού,  και του ευρύτερου συνόλου στον κόσμο του επιχειρείν.

 

Αποσκοπούμε να αποτελέσει το μέσο διάδρασης του κοινού με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η εγχώρια και παγκόσμια αγορά και για περιεκτικότερη πρόσβαση στους θεματικούς τομείς μας το περιοδικό θα διανέμεται σε όλους τους φορείς Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια, Πρεσβείες, Διοικητικές Υπηρεσίες και ανάλογα εντεταλμένα όργανα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

 

 

Το περιοδικό μας κυκλοφορεί σε πρώτη φάση σε 5000 αντίτυπα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Κατερίνη, Πάτρα, Κυλλήνη, Τρίπολη, Λαμία, Βόλο, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κρήτη, Κέα, Κύθνο, Νάξο, Χίο, και Κύπρο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) δημιουργήθηκε το 2017 και στοχεύει μέσα από το πρίσμα μιας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στην επιχειρηματικότητα του 21ου αιώνα.

 

Η ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ συνδέεται με Ιδρύματα και Συλλόγους, με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα καθώς και με συλλογικούς φορείς προώθησης της γνώσης ανά τον κόσμο και με κομβικά σημεία επαφής στην Ομογένεια, αποτελεί μια πρωτοπόρα εναλλακτική πορεία του σύγχρονου επιχειρείν.

Με γνώμονα και βασικό προσανατολισμό την υγιή επιχειρηματικότητα που σχεδιάζει τα επενδυτικά της πλάνα με κίνητρο την απασχόληση, με άξονα την καινοτομία και ουσιαστικό διαμορφωτή το ανθρώπινο δυναμικό και λαμβάνει υπόψη της το μοντέρνο εργασιακό περιβάλλον που στηρίζεται στην τεχνολογία και στις νέες εφαρμογές των πολύπτυχων τομέων της,

οι γενικοί σκοποί της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ορίζονται ως οι κατευθυντήριες αρχές για μια εμπνευσμένη και δημιουργική δράση.